«З Росії з любов’ю»: Терористи вже не приховують, що зброю їм постачає Росія

WATCH IN ENGLISH

Київ, 22 липня 2014 р. –  На територіях, з яких відступають терористи, українські сили знайшли кілька сотень одиниць бойової техніки, цілі арсенали російської зброї, боєприпасів та обмундирування. Про це на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі розповів речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО України полковник Андрій Лисенко.

«Терористи вже не приховують того, що зброю вони отримували саме з Росії», – сказав Лисенко.

На одному з малогабаритних реактивних вогнеметів МРО, який залишили за собою терористи, від руки зроблено напис: «Из России с любовью».

Сьогодні в результаті успішної операції українські війська звільнили від терористів місто Сєверодонецьк Луганської області. Над містом майорить український прапор. У ході операції наші військові звільнили 4-х заручників, які знаходилися у полоні близько місяця. На одному з об’єктів силовики  виявили тіла 2-х громадян, яких, залишаючи місто, розстріляли терористи.  Наразі в Сєверодонецьку сили АТО займаються обстеженням будівель і шляхів на предмет їхнього можливого мінування.

У ці хвилини триває бій за звільнення Лисичанська. Щоб не потрапити в повне оточення, бандформування з боями та великими втратами поспіхом залишають місто.

Продовжуються обстріли українських підрозділів на кордоні. Сьогодні вогонь з танків та БТР-ів вівся неподалік населених пунктів Дмитрівка та Маринівка. Атаки ворога відбито.

Росіяни продовжують зосереджувати війська безпосередньо на кордоні. Так, сьогодні біля населеного пункту Петрівка, що на Луганщині на відстані в 200 м від лінії кордону на території РФ, було виявлено 3 БТРи Російської Федерації та близько 40 російських військовослужбовців.

На ділянці «Вовчанськ»  прикордонний наряд виявив на території  РФ установку «Град» в похідному стані, тобто у процесі підготовки до ведення вогню, на відстані 200 метрів від кордону з Україною.

Зранку ми повідомляли, що, відступаючи, терористи мінують мости під Сєвєродонецьком. Сьогодні один з мостів між Сєверодонецьком та Рубіжним було підірвано.

Учора у Луганську терористи викрали 9 студентів, громадян Федеративної республіки Нігерія. Російські найманці утримують іноземців в захопленій будівлі СБУ. Родичі викрадених мають намір звернутися до Посольства Нігерії в Україні з метою вирішення питання визволення заручників.

У звільнених від терористів українських містах відновлюється зв’язок. Нещодавно було відновлено телефонний зв’язок та доступ до Інтернету у Краматорську,  Красноармійську, Мар’їнці, Слов’янську та 10 інших населених пунктах.

Сьогодні вночі співробітники СБУ затримали групу диверсантів з 5-х чоловік, які готували терористичні акти на території Одеської області. В їхньому арсеналі знайшли саморобні вибухові пристрої, які російські найманці планували застосувати в місцях масових скупчень громадян. Служба безпеки України встановила, що вони вже підірвали кілька відділень банків в Одесі та планували підірвати будівлі військових комісаріатів.