Анонс: Презентація карти найнебезпечніших пішохідних переходів міста Києва. Результати дослідження ГО “Центр розвитку міста”

Презентація

26 грудня о 10:00 в Українському кризовому медіа-центрі, Хрещатик, 2, відбудеться презентація результатів моніторингу стану пішохідних переходів столиці. Його було ініційовано та проведено представниками громадської організації “Центр розвитку міста”.

Протягом двох тижнів 20 представників організації працювали в усіх десяти районах Києва, вивчали стан дорожньої інфраструктури, спілкувалися з місцевими мешканцями. Результатами їхньої роботи став перелік адрес найнебезпечніших пішохідних переходів міста. Їх визначали за наявністю чи відсутністю, а також станом: дорожньої розмітки, попереджувальних знаків та світлофорів. Особливу увагу учасники моніторингу приділяли пішохідним переходам поблизу навчальних та дошкільних закладів.

На основі отриманих даних було створено карти найнебезпечніших переходів районів Києва, які  буде презентовано назагал 26 грудня

“Моніторинг та отримані нами адреси – це тільки один з етапів нашої програми щодо зниження кількості ДТП на дорогах столиці, – зазначає керівник проекту, учасник ГО “Центр розвитку міста” Федір Губенков. – Ми вже презентували результати соціологічного дослідження. З’ясувалося, що однією з причин порушень киянами правил дорожнього руху є проблеми з інфраструктурою. Десь елементарно відсутні або зламані знаки, десь відсутня розмітка, десь проблемні з точки зору елементарної логіки розв’язки. Ми провели дослідження стану пішохідних переходів міста – як потенційних зон підвищеного ризику – та визначили найпроблемніші з них. Звісно, ця інформація не є остаточною. Ми будемо вдячні за коментарі від киян стосовно зазначених проблемних переходів в районах міста. В же в наступному році ми плануємо звернутися до міського голови столиці с пропозиціями щодо облаштування найнебезпечніших переходів. Звісно, в першу чергу будемо говорити про території поблизу шкіл та садочків. І зробимо все можливе, щоб нас почули”

Запрошуємо на презентацію карт 26 грудня о 10:00, Український кризовий медіа-центр, Хрещатик, 2

Детальна інформація за телефоном: 063 337 37 73

ДОВІДКА:

ГО “Центр розвитку міста” – це платформа для комунікації, об’єднання та співпраці киян з активною життєвою позицією. Її  мета – об’єднати зусилля громади заради ефективної реалізації важливих для столиці проектів; надати реальну підтримку ГО та мешканцям міста, хто має ідеї, як покращити життя Києва, але відчуває брак ресурсів для їхнього втілення у життя; допомогти у пошуку та залученні коштів для реалізації важливих громадських ініціатив; ділитися власним досвідом та експертизою з представниками громад інших регіонів України.