АНОНС: прес-брифінг “Розвиток системи цивільного добровільного рятувальництва в Україні”

У середу, 6 червня, о 12-00 в Українському кризовому медіа-центрі відбудеться прес-брифінг “Розвиток системи цивільного добровільного рятувальництва в Україні”.

Учасники:

  • Міхал Ржиско, координатор проекту “Розвиток системи добровільного рятувальництва в Україні”
  • Роман Яручик, голова Мальтійської Служби Допомоги в Івано-Франківську
  • Олександр Лінчевський, заступник Міністра охорони здоров’я України
  • Ірина Сисоєнко, заступник голови Комітету з питань охорони здоров’я Верховної Ради України, голова підкомітету з питань контролю реалізації медичної реформи
  • Андрій Гірник, керівник Центру психічного здоров’я та психосоціального супроводу НаУКМА

Хоча порятунок людей в кризових ситуаціях та піклування про безпеку мешканців належать до завдань держави, кожен громадянин повинен знати, як треба діяти, доки не прибуде фахова допомога.  Досвід країн Євросоюзу вказує на те, що важливою підтримкою для державної системи рятувальництва є саме добровільне рятувальництво. Особливої ваги воно набирає у ситуації військових конфліктів, катастроф, стихійних лих, забезпеченні масових заходів. Вишколені добровольці з відповідним спорядженням можуть ефективно підтримати дії професіоналів, співпрацювати з швидкою допомогою, пожежною службою, поліцією та іншими службами.

Прес-брифінг проводиться напередодні міжнародної конференції “Розвиток системи цивільного добровільного рятувальництва в Україні”, яка пройде 7-8 червня 2018 року в Києво-Могилянській академії. Організатори події — Мальтійська Служба Допомоги України і Мальтійська Медична Служба  Польщі у співпраці з  Києво-Могилянською академією.