АНОНС: “Скільки водіїв користується ременями безпеки в Україні: презентація результатів дослідження”

Презентація

14 листопада об 11-00 в Українському кризовому медіа-центрі (вул. Хрещатик, 2) відбудеться презентація дослідження рівня користування ременями безпеки в Україні, проведеного ГО “Vision Zero” та Центром демократії та верховенства права в рамках Кампанії “За безпечні дороги”.

Користування ременями безпеки – одна із топ-тем останніх місяців у галузі безпеки дорожнього руху в Україні. Така увага до проблеми була зокрема викликана ухваленням у першому читанні законопроекту №8492, яким планується підвищити штраф за некористування ременями до 850 грн.

За даними дослідження, проведеного навесні 2017 року ГО “Vision Zero” та Центром демократії та верховенства права в рамках Кампанії “За безпечні дороги, рівень користування ременями безпеки водіями в обласних центрах України становив 15%.

Після ухвалення законопроекту №8492, ініційованого Центром демократії та верховенства права, активісти Кампанії “За безпечні дороги” провели повторне дослідження щодо користування водіями пасками безпеки в усіх обласних центрах України. Про результати дослідження та динаміку під час брифінгу розкажуть:

Тарас Шевченко, директор Центру демократії та верховенства права, ініціатор Кампанії “За безпечні дороги”;
Віктор Загреба, керівник дослідження та співзасновник ГО “Vision Zero”.

Зокрема на брифінгу розкажуть:

  • Наскільки зріс середньоукраїнський показник користування ременями безпеки в порівнянні з весною 2017-го року?
  • В якому місті України показник користування ременями безпеки вперше подолав позначку 50%?
  • Які міста є лідерами за користуванням ременями безпеки, а які відстають?
  • В яких містах досягнуто найбільшого прогресу за останні півтора роки?

Довідково
Дослідження у 2018 р. проводила громадська організація “Vision Zero” (“Віжн Зеро”) у співпраці з Центром демократії та верховенства права в рамках Кампанії “За безпечні дороги” за фінансової підтримки Швеції. Метою дослідження було виявити, яка частина водіїв автомобілів в Україні фактично користуються ременями безпеки, дотримуючись відповідного пункту Правил дорожнього руху, і наскільки цей показник змінився за період 18 місяців після проведення першого аналогічного дослідження. Обидва дослідження проводилися за однаковою методологією, відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Контактна особа: Ірина Купчинська, [email protected]