Спостерігачі СКУ зафіксували високий рівень російської дезінформації щодо президентських виборів в Україні

Міжнародна Місія Світового Конгресу Українців зафіксувала високій рівень дезінформації з боку Російської Федерації щодо висвітлення виборів Президента України. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі заявив Євген Чолій, голова Місії СКУ. «Дезінформаційні тематики були різні і розповсюджувалися через широкий спектр засобів масової інформації, включаючи традиційні, соціальні та цифрові мережі, а також у різних мовах. Масштаб дезінформації вказує на те, що її цілі не обмежуються лише українським народом, а включають також міжнародну спільноту з різним рівнем відносин з Україною», – наголосив він.

Міжнародна місія Світового Конґресу Українців (СКУ) зі спостереження за виборами 2019 р. в Україні (Місія СКУ) мала 122 довгострокових спостерігачів, які здійснювали медіа-моніторинг 15 мовами від 4 березня 2019 р. на наявність дезінформації щодо України загалом та президентських виборів, у 28 країнах світу. Система онлайн-звітності була розроблена у партнерстві з Sterling Business School у консультаціях з представниками StopFake та Києво-Могилянської школи журналістики.

Проміжний звіт із медіа-моніторингу Місії СКУ українською мовою можна переглянути ТУТ. Англійською мовою можна переглянути ТУТ.