АНОНС: «Мультифункціональні культурні центри як альтернативна культура Києва»

У середу, 31 липня о 10-00 в Українському кризовому медіа-центрі (вул. Хрещатик, 2) відбудеться прес-конференція «Мультифункціональні культурні центри як альтернативна культура Києва».

Після проведених експертних обговорень в сфері культури та креативних індустрій, сформувалась єдина позиція експертного середовища та активних громадян що до розвитку «Альтернативної культури» (та що не має фінансової та матеріальної підтримки державою) в місті Київ, яку хоче представити ініціативна група під час прес-конференції.

Учасниками процесу стали понад 20 діячів альтернативної культури міста Києва – представників культурних інституцій та громадських організацій, які працюють в культурному полі міста. Організатором  виступила Київська Громадська Платформа.

Питання для обговорення:

1. Альтернативна культура шляхи розвитку. Як впровадити положення про Культурні центри на рівні міста, зміни до законодавчої бази, та конкурсна грантова підтримка не державних колективів містом.

2. Конфліктна ситуація довкола осередків культурних центрів: Кінотеатр Київ, Культурний центр «Краків», шляхи вирішення проблеми.

3. Резолюція від Київської Громадської Платформи, презентація положення про Культурні Центри та конкурс для громадських організацій. Впровадження на рівні міста.

Спікери:

Олександр Білера, куратор групи культура, Спілка громадських організацій «Київська Громадська Платформа»
Павло Бригинець,
голова громадської організації Центр Політичних Іновацій
Роман Солодкий,
заступник директора кінотеатру Київ
Олександр Ярусевич,
експерт в області культури, громадська організація Обʼєднання Культурної Охорони

Контактна особа: Білера Олександр

066 470 17 57, [email protected]