ПОПЕРЕДНЯ ЗАЯВА ВАРТИ НА БАНКОВІЙ ДО КІНЦЕВОГО АНАЛІЗУ ПОЗИЦІЙ СТОРІН, ДОКУМЕНТІВ, УХВАЛЕНИХ ЗА ПІДСУМКАМИ САМІТУ НОРМАНДСЬКОЇ ЧЕТВІРКИ

9 грудня, відбулася зустріч лідерів «нормандської четвірки». Вся Україна тривожно очікувала цього саміту. Для посилення української переговорної позиції громадськість започаткувала «Варту на Банковій». На цей момент підсумки саміту свідчать, що Кремлю не вдалося змусити Україну до швидкої капітуляції. Виглядає на те, що заручившись підтримкою президента Франції і федерального кацлера Німеччини, Володимир Зеленський не перетнув на переговорах головних «червоних ліній».
Вважаємо, що в Парижі не відбулося очікуваного фіаско. Оскільки масовий протест в Україні засвідчив, що абсолютно більшість українців хоче миру, але не шляхом поступок агресору. Ми свідомі того, що може існувати непублічна частина домовленостей між лідерами «нормандської четвірки». Тому ми, представники громадянського суспільства, будемо й надалі уважно слідкувати за розвитком подій. Українська нація здатна реагувати швидко і дієво, як ми це доводили не раз. Ми не дамо імплементувати “формулу Штайнмаєра” та інші забаганки Кремля, які суперечать волі українського народу, міжнародному праву та українському законодавству.
Закликаємо Президента Зеленського дотримуватися національних інтересів, Конституції України та не перетинати «червоних ліній». Адже реванш прокемлівських сил в Україні – це не лише капітуляція перед Росією. Реванш це також і згортання свободи слова, і ревізія очевидних здобутків України за попередні роки, і присутність кремлівської агентури в органах державної влади, і наступ на українську мову. Завдання Президента зупинити ці негативні процеси, адже реваншисти чомусь сприйняли перемогу Володимира Зеленського як свою власну. Хай доведе їм і нам, що це не так. І що він стоятиме на сторожі українського інтересу.
Так само, звертаємося до західних лідерів продовжити та посилювати санкції проти Росії, аж до цілковитого звільнення Криму, Донеччини і Луганщини, а також до повного відшкодування Україні збитків, завданих російською агресією та окупацією частини території України. Адже, борючись з агресором за свою незалежність, Україна захищає мир і благополуччя всієї Європи.
Одразу ж оголошуємо акцію під стінами Верховної Ради в день розгляду закону про особливий статус ОРДЛО.
#РОК #Ні_капітуляції