Настрої мешканців Донецької та Луганської областей щодо прогресу країни та реінтеграції – результати дослідження

Презентація

12 грудня у конференц-залі коворкінгу «Платформа» офісного центру «Леонардо» (м. Київ, вул.
Володимирська 52/17, 4 поверх) відбудеться презентація перших результатів дослідження «Індексу
соціальної згуртованості та примирення» (SCORE), проведеного в Донецькій та Луганській областях.
Дослідження базується на близько 9 000 особистих інтерв’ю, проведених по обидві сторони лінії дотику в серпні-жовтні 2019 року.

Чи рухається Україна в правильному напрямку, на думку мешканців Донецької та Луганської областей? Чи стає їхнє життя кращим? Чи довіряють вони владі? Як бачать різні сценарії реінтеграції непідконтрольних уряду територій областей? Наскільки відкриті до діалогу між собою?

Детальніше ми приділимо увагу таким темам: наскільки мешканці Донецької та Луганської областей
задоволені прогресом в країні та якістю надання послуг, підтримують реформи, довіряють владі, вважають, що можуть вільно говорити про свої політичні переконання. Також поділимося результатами опитувань про те, як мешканці Донецької та Луганської областей по обидві сторони лінії дотику оцінюють різні сценарії реінтеграції.

Енн Хопер, заступниця директора офісу з питань демократії та врядування регіональної Місії USAID в Україні та Білорусі, Стен Вейцман, радник з питань миру та розвитку, Офіс Координатора системи ООН в Україні, та Оксана Лемішка, керівниця програм Центру сталого миру та демократичного розвитку в Україні, візьмуть участь у презентації результатів дослідження.

SCORE для Східної України 2019 – це спільна ініціатива, що відбувається за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), імплементується Центром сталого миру та демократичного розвитку, в партнерстві з Програмою ООН із відновлення та розбудови миру. Цьогорічне дослідження SCORE продовжує традицію опитувань у Cхідній Україні у 2017-2018 роках, а також всеукраїнського індексу, який імплементується з 2015 року.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський
інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.

Початок презентації – 12 грудня о 16:00, конференц-зал коворкінгу «Платформа» офісного центру
«Леонардо», що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Володимирська 52/17, 4 поверх.
Додаткова інформація для ЗМІ: [email protected] або за телефоном 097-974-53-53,
контактна особа – Оксана Лемішка, керівниця програм Центру сталого миру та демократичного розвитку в Україні. 

*****

У світі, USAID є однією з провідних установ у сфері розвитку, яка виконує роль каталізатора цих процесів та допомагає досягати позитивних результатів. Діяльність USAID є проявом доброчинності американського народу, а також підтримує просування країн-отримувачів допомоги до самостійності та стійкості та сприяє забезпеченню національної безпеки та економічного добробуту США. Партнерські стосунки з Україною USAID підтримує з 1992 року; за цей час, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку Агентства, склала понад 3 млрд. доларів США.  До поточних стратегічних пріоритетів діяльності USAID в Україні належать зміцнення демократії та механізмів досконалого врядування, сприяння економічному розвитку та енергетичній безпеці, вдосконалення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у східних регіонах. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також пропонуємо завітати на наш вебсайт: http://www.usaid.gov/ukraine, або на сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.У