Найближчими днями в Україну прибудуть тест-системи для діагностики коронавірусу

«Найближчими днями тест-системи прибудуть до України і у нас з’явиться можливість проводити діагностику саме нову коронавірусну інфекцію», – повідомив Андрій Скіпальський, генеральний директор Директорату громадського здоров’я МОЗ України, під час прес-брифінгу в прес-центрі Українського кризового медіа-центру.

Станом на 5 лютого 2020 у світі було зареєстровано 24 505 лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції і 493 випадки смерті. Переважно всі випадки зафіксовані в Китаї – 24 331 особа, а також випадки у 24 інших країнах. На даний момент ВООЗ не рекомендує жодних специфічних заходів щодо подорожуючих, а також міжнародної торгівлі і транспортного сполучення між країнами де реєструються випадки.

Андрій Скіпальський повідомив, що працює гаряча лінія за номером 0 800 505 840, зорієнтавана на більш професійну допомогу лікарям, епідеміологам, клініцистам та спеціалістам з лабораторної діагностики, які стикаються або можуть зіткнутися з коронавірусом під час роботи.

Він додав, що у Міністерстві інфраструктури відбулася нарада щодо повернення до України близько 60 громадян України з міста Ухань. Обговорення організаційних та логістичних моментів триває.