Пенні Пріцкер: Якщо Україна проведе реформи, ваш ринок зможе забезпечити феноменальні можливості для бізнесу

WATCH IN ENGLISH

Київ, 27 вересня 2014 р. – Зараз Україна має здійснити вагомі кроки, щоб забезпечити всеосяжний та стабільний добробут для всіх своїх громадян, і, якщо умови покращаться, Міністерство торгівлі США допоможе продемонструвати інвестиційні можливості, що приведуть американських підприємців на цей ринок. Таку заяву зробила Пенні Пріцкер, Міністр торгівлі США на прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Під час свого першого візиту до України, пані Пріцкер зустрілася із Президентом України Порошенком, Прем’єр-міністром Яценюком, мером Києва Кличком, молодими українськими підприємцями та керівниками американських компаній в Україні. В результаті цих зустрічей пані Пріцкер зробила висновок, що Україна має величезний потенціал для розвитку бізнесу, однак має зробити багато реформаторських кроків для покращення внутрішнього бізнес та інвестиційного середовища. Ряд законодавчих ініціатив з викорінення корупції, посилення верховенства права, покращення функціонування державного апарату мають бути прийняті у якнайкоротші строки. «Ці кроки важкі, проте вони змінять майбутнє вашої країни», – зазначила Пенні Пріцкер. Вона також підкреслила, що США є прихильниками зміцнення економічних зв’язків між двома державами.

Зокрема, США пообіцяли суттєву фінансову підтримку Україні. Сполучені Штати обіцяли надати Україні кредит у розмірі 1 мільярда доларів. Цього року Україна отримає підтримку у розмірі 291 млн доларів, 53 з яких вже надійшли минулого тижня. Найбільш вигідними секторами для українсько-американської співпраці Міністр торгівлі США назвала аграрний та енергетичний. Вона також запевнила, що США зацікавлені допомогти Україні досягти енергетичної незалежності.

Щодо аналогу плану Маршалла для України, Пенні Пріцкер вкотре підкреслила важливість втілення ряду реформ, які потрібні для залучення інвестицій до українського бізнес сектору. «Ваші лідери мають велику волю на проведення цих реформ зараз», – зазначила пані Пріцкер.

«Ми хочемо відкрити Україну американському бізнесу, показати, що зробила сама Україна для залучення інвестицій. Ми хочемо співпрацювати з урядом, щоб дозволити їм мати справу з американським бізнесом», – завершила вона.

Пенні Пріцкер є Міністром торгівлі США, правнучкою Ніколаса Пріцкера, який емігрував з України до Америки 133 роки тому.

Віце Президент США Джо Байден назначив Пені Пріцкер 38м Міністром Торгівлі США 26 червня 2014 року.