Представники духовенства: Україна неподільна!

Київ, 30 березня 2014 року.  В  ході прес-брифінгу в Українському кризовому медіа центрі, співачка і громадський діяч Руслана подякувала священикам, які завжди були на Майдані поруч з людьми, підтримували та надихали героїв.

Почесний голова ГО Майдан протоієрей о.Миколай, згадуючи  пам’ять Небесної Сотні, зазначив, що серед героїв Майдану були не лише українці, але люди різних національностей, які належать до різних конфесій. Та усі вони віддали найдорожче – своє життя – за український народ, його життя та благополуччя. Ми усі належимо до єдиної родини, Україна неділима! – зазначив о.Миколай. Його підтримали інші представники різних конфесій в України, які взяли участь у прес-брифінгу. У неділю на Майдані  Незалежності відбулося траурно-молитовне Віче за участю духовенства українських церков. Минає 40 днів з трагічних подій 18-20 лютого, під час яких загинули герої Небесної Сотні. Під час Віче духовенство провело поминальні богослужіння.

Світлана Заліщук, Олег Мацех та інші активісти, які також взяли участь у прес-брифінгу, наголошувати на необхідності термінового впровадження парламентом та урядом України суспільних змін, судової реформи, які мають змінити життя країни, викоренити корупцію та прискорити євроінтеграцію, впровадити прозорість прийняття рішень, зокрема, в галузі державних закупівель, доступності публічно важливої інформації тощо.

Перед журналістами також виступили активісти з Харкова та Донецька, які прибули на Майдан.

Watch video [icon icon=’Icomoon/icomoon-youtube-2′]