РНБО: Росія завозить через Луганську область танки, гаубиці, радіолокаційні станції та військових

WATCH IN ENGLISH

Київ, 7 листопада 2014 року – З території РФ не припиняється постачання військової техніки та живої сили противника. «З Росії в напрямку міста Красний Луч Луганської області зафіксовано переміщення військової техніки у складі 32 танків, 16 гаубиць Д-30 та 30 КАМАЗів з боєприпасами та живою силою. Також з території РФ до України через населений пункт Ізварине учора зайшла колона вантажівок, серед яких зафіксовано 3 КАМАЗи із радіолокаційними станціями. Передислокація військової техніки та російських найманців до лінії фронту триває. Сили АТО готуються до адекватних дій за будь-якого розвитку ситуації», – повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО полковник Андрій Лисенко під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

map_0711

Посилилась активність бойовиків на Донецькому напрямку. Позиції українських військових на території аеропорту терористи двічі обстрілювати з артилерії, мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. На Первомайському напрямку українські позиції неподалік селищ Фрунзе та Гірське терористи обстріляли з «Градів». З мінометів бойовики обстріляли позиції під селищем Кримське та понтонну переправу біля населеного пункту Нижнє. «На переправі загинув один військовий та одного було поранено. Українські десантники провели зачистку навколишньої місцевості від коригувальників вогню та диверсантів. Під час цих заходів внаслідок підриву фугасу поранення отримали ще 7 наших бійців, ніхто не загинув. Точним артилерійським вогнем у відповідь мінометні розрахунки ворога було знищено. Диверсійна група противника була розбита та відступила», – додав полковник Лисенко.

Поблизу Орлівки Ясинуватського району відбулося бойове зіткнення військовослужбовців ЗСУ з терористами. Атака була успішно відбита, терористи зазнали втрат. Бойовики також обстріляли українські позиції з реактивних установок «Град»  та артилерії біля села Тоненьке. З мінометів, гранатометів та стрілецької зброї обстріляні позиції біля населених пунктів Піски, Марїнка, Славне, Авдіївка.

За минулу добу загинуло 5 українських воїнів, 16 отримали поранення.

Повітряна розвідка безпілотниками продовжується. Учора прикордонний наряд зафіксував  проліт 1 безпілотника, який перетнув адміністративний кордон з території тимчасово окупованої АР Крим.

Прикордонники поблизу населеного пункту Селідове при виїзді із підконтрольних бойовикам територій затримали вантажівку із 18 тонами вугілля. «Товаросупровідні документи були затверджені недійсною печаткою незаконного «Міністерства доходів і зборів ДНР». Вантаж та транспортний засіб передано співробітникам МВС», – пояснив Андрій Лисенко.

Глава МЗС Польщі Гжегож Схетина під час виступу в Сеймі заявив, що Москва порушила принципи суверенітету держав, недоторканності кордонів і незастосування сили в міжнародних суперечках і підкреслив, що анексія Криму Росією та конфлікт на Донбасі поставили під сумнів засади європейської безпеки.

Глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що санкції проти РФ не слід пом’якшувати, оскільки Росія готується до нового вторгнення на схід України.

Посол Австралії в РФ Пол Майлер повідомив, що офіційна Канберра має намір обговорити можливість запровадження нового пакету санкцій стосовно Росії з очільниками країн-членів ЄС. Поштовхом до таких дій австралійський дипломат назвав ту підтримку, яку РФ надала псевдовиборам на Донбасі.

Прем’єр-міністр Франції Мануель Вальс заявив, що умови для передачі Росії першого вертольотоносця типу «Містраль» на разі не досягнуті.