Посол України з особливих доручень: Необхідна синергія держави та громадянського суспільства

WATCH IN ENGLISH

Київ, 18 грудня 2014 р. – Незалежний український проект «Ми завжди відчували вашу підтримку» був представлений 57 міністрам закордонних справ країн-членів ОБСЄ. Цей проект став продовженням ініціативи «ООНівська сотня», яка закликала всіх світових лідерів підтримати Україну у наші складні часи. Про це розповіли член правління УКМЦ Геннадій Курочка, активістка Юлія Марушевська, та Посол України з особливих доручень Дмитро Кулеба на прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Проект «Ми завжди відчували вашу підтримку» нещодавно був презентований кожному міністру закордонних справ країн-членів ОБСЄ. Це альбом, на обкладинку якого помістили портрет конкретного міністра разом з протестувальниками на Євромайдані. Геннадій Курочка зазначив, що реакція іноземних лідерів була дуже теплою. «Їхні емоції були дуже позитивними» – зазначив він. Проект розроблявся у ході інформаційної кампанії, що має за мету розповісти іноземним політикам про тяжку долю українців на шляху до демократичної та прозорої влади. Юлія Марушевська вважає, що такі маленькі, приватні ініціативи можуть справити серйозний вплив на людей. «Людські кроки та людські стосунки мають велике значення» – вважає активістка.

Дмитро Кулеба розповів, що він дуже задоволений успіхом проекту та реакцією іноземних лідерів. Такі ініціативи дуже цінні, оскільки підвищують поінформованість про сучасні події, особливо серед високопосадовців. Пан Кубеба оптимістично налаштований щодо потенціалу співпраці між державою та громадянським суспільством, коли справа доходить до важливих речей, наприклад підвищення поінформованості про Україну за кордоном. «Ми вважаємо, що синергія держави та громадських організацій принесе максимальний результат»  заявив пан посол. Він вважає, що українському уряду слід бути більш відкритим для активістів та звичайних людей, які хочуть допомогти своїм досвідом та навичками.