Огляд українських ЗМІ за 23 грудня 2014

Уряд Венеціанської Республіки направиd спеціальний лист керівництву Донецької та Луганської “народних республік” з пропозицією про співпрацю. Про це повідомила уповноважений представник Венеціанської Республіки зі зв’язків з республіками Новоросії Галина Кожушко. «Уряд Венеціанської Республіки з особливим інтересом вивчає урок демократії, який народ Новоросії дав всьому світу. Республіка Венеція вважає важливим налагодження зв’язків у галузі освіти, науки та економіки з молодими республіками ». Також у листі повідомляється, що 28 грудня в Монтеккі Маджоре, в провінції Віченци, збереться спеціальна комісія, яка вивчить новий статус Республік Новоросії і розробить для них привілейовані пропозиції по політичному, дружньому та економічному обміну.

http://rakurs.pl.ua/novosti-luganska-i-luganskojj-oblasti/139814-specialnaja-komissija-rassmotrit-v.html

Глава терористичної організації «ЛНР» Ігор Плотницкий готовий особисто взяти участь у зустрічі Контактної групи в Мінську, якщо до початку переговорів сторони узгодять конкретний документ, що містить чіткі параметри домовленостей.
“Якщо буде чітко розроблений документ, тоді, можливо, поїду я і (глава ДНР) Олександр Захарченко. Якщо такого документа не буде, і знову зустріч вийде на формат узгодження, тоді поїдуть наші представники”, – сказав він.

http://www.ostro.org/lugansk/politics/news/460625/

Президент Петро Порошенко своїм указом затвердив склад Національної ради реформ. Відзначається, що указом «Питання Національної ради реформ» від 22 грудня визначено, що склад Нацради реформ формується з числа членів, які беруть участь у його роботі з усіх питань, та членів, які запрошуються для розгляду окремих питань. 18 членів у Нацраді реформ будуть приймати участь в обговоренні всіх питань. Серед них – президент, голова Верховної Ради (за згодою) та прем’єр-міністр, голова Нацбанку, міністри економічного розвитку і торгівлі, фінансів, юстиції, керівники ряду комітетів Верховної Ради, голова Адміністрації президента Борис Ложкін та його заступники Олексій Філатов, а також секретар національної ради реформ Дмитро Шимків.

http://www.unian.net/politics/1024728-prezident-utverdil-sostav-natsionalnogo-soveta-reform.html

У Росії Рада Федерації займається підготовкою законопроекту, який визнає недійсним знаходження Криму у складі України до окупації 2014 року. Cообщает спікер СФ Валентина Матвієнко. “Проведений нами аналіз рішень, прийнятих в 1954 році про передачу Кримської області зі складу РРФСР до складу Української РСР, говорить про незаконність цього волюнтаристського акту, який був прийнятий з порушенням діючих конституцій і законодавчих процедур. Тому в Раді Федерації ми почали підготовку законопроекту, в якому передача Криму визнається не має юридичної сили і правових наслідків з моменту прийняття “, – сказала Матвієнко на зустрічі президента РФ з представниками обох палат.

http://www.unian.net/politics/1024765-rossiya-reshila-priznat-nedeystvitelnyim-nahojdenie-kryima-v-sostave-ukrainyi.html

Глава анексованого Криму Сергій Аксьонов сьогодні проведе прес-конференцію за підсумками 2014 року, який вже увійшов в історію півострова завдяки подіям Кримської весни.

http://news.allcrimea.net/news/2014/12/23/aksenov-provedet-presskonferentsiju-po-itogam-goda-krymskoi-vesny-27935/

Мітинг профспілок біля Кабміну розійшовся, під Верховною Радою продовжують мітингувати представники так званого «кредитного майдану». Представники ФПУ та галузевих профспілок сьогодні на акціях біля ВР і Будинку уряду вимагали від влади відмовитися від урізання витрат на соціальну сферу, охорону здоров’я та освіту.

http://www.unian.net/politics/1025067-miting-profsoyuzov-vozle-kabmina-razoshelsya.html