Речник АТО: Донецький аеропорт перебуває під контролем українських військових

WATCH IN ENGLISH

Київ, 16 січня 2015 року – «Ніч на Донбасі пройшла неспокійно. Незаконні збройні формування продовжують обстріли позицій сил АТО. Розпочинаючи з 18:00 вчорашнього вечора бойовики 38 разів відкривали вогонь, застосовуючи важке озброєння. Донецький аеропорт перебуває під контролем українських військових. Тут після 20.00 спостерігається  відносне затишшя», – повідомив під час скайп-включення в Українському кризовому медіа-центрі речник АТО Леонід Матюхін. Опівночі бойовики обстріляли метеовежу з РСЗВ «Град» і після цього до самого ранку вогонь не відкривали. До пів першої ночі з артилерії та реактивних систем залпового вогню обстрілювались найближчі до летовища населені пункти , після чого також настало затишшя. Найбільше від обстрілів бандформувань постраждали Піски та Тоненьке.

На інших напрямках   незаконні збройні формування з «Градів» обстріляли населені пункти Щастя, Кримське, Верхня Вільхова, Трьохізбенка та околиці Фрунзе. «Вогонь вони тут вели до 4 години ранку», – додав речник АТО.

Найбільше збройне протистояння відбулося на Дебальцевському напрямку. Терористи зі сторони Горлівки намагалися штурмувати наші блокпости поблизу Шумів, Ленінського та околиць Новогородського. Українські військові наступ бойовиків відбили. Також на цьому напрямку близько пів першої ночі незаконні збройні формування обстріляли з «Градів» позиції українських військ поблизу населеного пункту Отрадовка.

Загалом за добу бандформування 82 рази обстріляли позиції сил АТО.

Також зафіксовано 7 випадків ведення повітряної розвідки з використанням безпілотних літальних апаратів у районах населених пунктів Єленівка, Новокалинове, Горняк, Дебальцево, Донецьк та Маріуполь. Крім того, у районі Глінки зафіксовано перетин безпілотником держкордону України.