Речник АТО: З початку оголошення режиму припинення вогню бойовики 10 разів обстрілювали позиції сил АТО

WATCH IN ENGLISH

Київ, 15 лютого 2015 року – Сьогодні, 15 лютого, опівночі на Донбасі розпочався режим припинення вогню. З останніми новинами про ситуацію в зоні проведення антитерористичної операції виступили в.о. речника Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов, речник штабу АТО Анатолій Стельмах, Глава обласного управління МВС у Донецькій області В’ячеслав Аброськін, і офіцер ЗСУ Олександр Гончаренко, який зараз знаходиться в місті Дебальцево, на прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Після опівночі бойовики зменшили активність, проте обстріли позицій українських військ на Дебальцівському напрямку продовжились. Поблизу Золотого і Луганського бойовики вели вогонь з мінометів. Чернухіно та Санжарівку обстріляли зі стрілецької зброї та гранатометів. «Під вогонь артилерії двічі потрапили селища Золоте, Попасна, Чернухіне. На Луганському напрямку з мінометів обстріляли Тошківку. Загалом, з часу припинення вогню, противник 10 разів відкривав вогонь по позиціях сил АТО. Жоден український військовий не постраждав з моменту оголошення режиму припинення вогню», – повідомив під час телефонного зв’язку речник штабу АТО Анатолій Стельмах.  

Минула доба була найгарячішою за останні місяці проведення антитерористичної операції. Російські війська та члени бандитських угрупувань підтягнули сили до міста Дебальцеве, та за будь яку ціну намагалися оточити позиції українських військових. За останню добу, напередодні оголошення режиму припинення вогню,бойовики  167 разів обстріляли позиції сил АТО, а також мирні населені пункти. «Бандити завдали 31 артилерійський удар. 38 разів обстріляли наші війська з мінометів, 26 разів – з «Градів», 6 – з танків», – зазначив Анатолій Стельмах.

Найзапекліші бої точилися в районі населених пунктів Дебальцеве, Кам’янка, Чернухіне . На Маріупольському напрямку поблизу селища Широкіно сили АТО декілька разів успішно відбивали атаки ворога. «За останні два дні знищено понад 600 бойовиків, ще 200 отримали порання. Ворог втратив 30 одиниць військової техніки», – додав речник АТО.

Анатолій Стельмах зазначив, що досі існують поодинокі випадки провокативних дій з боку терористів. Так, проросійські найманці вдалися до спроб штурму позицій українських військових біля селища Чорнухіне за допомоги танків та БМП. Бойовики також обстріляли Дебальцево з мінометів, намагаючись спровокувати вогонь у відповідь. Незважаючи на окремі випадки агресії з боку бойовиків, ситуація має тенденцію до відновлення стабільності та припинення вогню по всій території зони АТО.