Заходи на вшанування річниці подвигу Героїв Небесної сотні 17-22 лютого 2015

1170-330-ukr1

Низка мистецьких заходів, присвят, виставок та презентацій розпочнеться вже з 17 лютого у багатьох містах країни. Зокрема, у музеї Івана Гончара у столиці триватиме виставковий проект «Творчість Свободи» (р)еволюційна культура Майдану» з постійно діючою експозицією з артефактами Майдану.

Основні заходи почнуться у п’ятницю, 20 лютого, о 18.30 з передзвону київських церков. В унісон з ними лунатимуть клаксони автівок учасників Автомайдану. Опісля – всеукраїнська акція «Хвилина мовчання – нескінченність пам’яті». Основною подією вечора пам’яті стане Світлова інсталяція “Промені Гідності”. Прожектори, які символізуватимуть душі активістів Майдану, будуть встановлені на кожному місці, де вбили Героїв Небесної Сотні. У реквіємі візьмуть участь Національна капела “Думка” та Піккардійська Терція, яка заспіває наживо пісню «Плине кача».

У суботу, 21 лютого, на Майдані вирізатимуть витинанки – фігури Янголів, а також пройде флеш-моб «Подаруй свого Янгола Героям Небесної Сотні». Пізніше усі бажаючі зможуть переглянути на головній площі країни короткометражні фільми та хроніки про події зими 2013 – 2014 років.

21 лютого на Михайлівській площі відкриють “Присутність” — документальну виставку доказів агресії російських військ на території України. На площі буде зібрано військову техніку, озброєння та амуніцію, яка використовувалася російськими регулярними підрозділами та незаконними збройними формуваннями в боях проти сил АТО на Сході України.

На 22 лютого запланована Хода Пам’яті, із зупинками біля знакових місць Революції Гідності, що розпочнеться о 12 біля хреста на верхньому виході з М “Хрещатик”, а завершиться спільним молебнем представників усіх релігійних конфесій України.

Детальна програма
Сторінка та події на Facebook: https://www.facebook.com/theheavenly100