Речник штабу АТО: Проросійські бойовики застосовують 120-міліметрові міномети, що є порушенням Мінських домовленостей

WATCH IN ENGLISH

Київ, 10 квітня 2015 року – Ситуація у зоні проведення АТО дещо загострилася. З 18-ї години вечора до опівночі вздовж лінії розмежування бандформування провели 21 обстріл українських військ. “Під час обстрілів бандформування 12 разів застосовували міномети калібру 120 міліметрів, що є черговим грубим порушенням Мінських домовленостей з боку російсько-терористичних військ. Крім того, поблизу Авдіївки ворог провів артилерійський обстріл наших позицій із гармат калібру 122 міліметра”, – про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив речник штабу АТО підполковник Сергій Даниленко.
Супротивник зосередив найбільш інтенсивний вогонь у напрямку українських позицій у районі Авдіївки, Пісків, Опитного, Широкиного, а також у районі Павлополя і Гнутова на Донеччині. Увечері злочинці вели вогонь із танків у районі Авдіївки та населеного пункту Павлополь. Обстрілів населених пунктів з 18 години вечора до опівночі 9 квітня не зафіксовано.
Речник штабу АТО також зазначив, що супротивник значно активізував повітряну розвідку. У період з 20-ї до 23-ї години українські війська спостерігали проліт безпілотників у районі населених пунктів Щастя, Богданівське, Широкине, Маріуполь, Слов’яносербськ, Старобільськ, Лисичанськ та Тепле.