Олександр Мотузяник: Бойовики значно зменшили кількість збройних провокацій

Київ, 24 квітня 2015 року – Протягом доби бойовики значно зменшили кількість обстрілів, проте противник досі повністю не дотримується режиму припинення вогню і вимог відведення важкого озброєння. Зокрема, бойовики 9 разів застосували 120-мм міномети та тричі – 122-мм гармати проти сил АТО. Також Збройні сили України зафіксували використання танків та активну роботу снайперів бойовиків. Про це повідомив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

24-04

На Донецькому напрямку протистояння між українськими військовими та проросійськими бандформуваннями зосереджується у районі північно-західних передмість Горлівки та Донецького аеропорту. Бойовики обстрілюють не лише військові об’єкти, але й випустили 26 мін у ході мінометного обстрілу Авдіївки. “Українські військовослужбовців не допустили прориву групи ворога у районі селища Березове, які намагалися потрапити до Маріуполя. У ході короткою бою, одного бойовика було знищено, а шістьох взяли у полон. З нашого боку постраждалих немає”, – додав речник АПУ.

На Маріупольському напрямку єдиною точкою зіткнення залишається село Широкине, де бойовики використали важке озброєння, але не змогли прорватись углиб території. Водночас на Луганському напрямку бойовики були найбільш активні поблизу міста Щастя.
Протягом минулої доби, українські військовослужбові зафіксували 5 польотів БПЛА супротивника у зоні АТО.

Протягом минулої доби внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, одного було поранено.

За даними розвідки, російські спецслужби повідомили проросійських бойовиків на Донбасі, що забезпечать бандформування “республіканська гвардія ДНР” озброєнням лише за умови її комплектації на 50% військовослужбовцями з РФ.

Як повідомив полковник Мотузяник, СБУ продовжує затримувати проросійських диверсантів. Зокрема, правоохоронці затримали шістьох диверсантів у Харкові.  Троє з них координували дії з бойовиками «ЛНР» та були спіймані під час спроби переправити радіостанцію та автозапчастини бойовикам, які базуються в окупованому Алчевську. Ще троє – члени бандформування “Оплот”, які підозрюються у здійсненні вибуху на залізниці та обстрілі обласного військомату.