Дмитро Тимчук: Введення надзвичайного стану в окремих регіонах України ніяк не завадить виборам, але значно полегшить проведення АТО

«Силовики сьогодні не мають можливості активно протидіяти нападам сепаратистів», – заявив пан Тимчук під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Той саботаж, який сьогодні спостерігається в східних та південних областях, та який призвів до десятків людських смертей в Одесі, на думку Дмитра Тимчука, можна було попередити, якщо б військово-політичне керівництво країни ще 2 місяці тому, в березні, почало підготовку до можливого сценарію та змінило керівників військових відомств в цих регіонах.

Введення надзвичайного стану в цих регіонах є необхідним кроком, який, як зазначив п. Тимчук, його група пропонувала керівництву країни. «Але вони і чути не хочуть про введення надзвичайного стану, – стверджує військовий аналітик, – хоча б це дало можливість контролювати, принаймні, інформаційний простір, що сьогодні грає проти українських військових. Коли в соціальних мережах постійно викладаються відео з передислокації української військової техніки з точними координатами її місцезнаходження, дуже важко говорити про якісь секретні тактичні маневри». Окремо військовий експерт зауважив про необхідність контролювати переміщення російських журналістів. «Я важко собі можу уявити, щоб Кремль дозволив міжнародним журналістам вести зйомки, скажімо, під час війни в Чечні. Тим не менше відслідкувати журналістів можна, і тих, які працюють проти України, спотворюючи факти, потрібно зробити персонами нон-грата в нашій державі», – додав він.

Також координатор групи «Інформаційний опір», яка сьогодні займається збором та аналізом інформації щодо передислокації військової техніки на східних та південних кордонах України, підтвердив інформацію про завезення на територію Криму 50 літаків з Російської Федерації та 300 осіб військового складу для їх керування. Чи вважати це підготовкою до військового втручання, чи банальним пафосом на параді 9 травня пан Тимчук не сказав. Тим не менше, за даними його групи стягнення додаткового стягнення військ до східних кордонів України поки що не відбувається.

Photo: dyvys.in

Watch video [icon icon=’Icomoon/icomoon-youtube-2′]

Download audio