Даніїл Пасько: Ми закрили 70% вакансій згідно заявок, отриманих від українського уряду

Київ, 20 червня 2014 – «З моменту заснування ініціативи від Кабінету міністрів України нами отримано 33 запити, на які ми відправили 443 резюме релевантних кандидатів. На посади в Уряді було обрано 22 кандидати», – про це повідомив член ініціативи «Професійний уряд», президент Українського Гарвардського Клубу Даніїл Пасько під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Представники ініціативи «Професійний уряд» озвучили результати своєї роботи за три місяці та розповіли про співпрацю з органами державної влади. За словами випускників західних вузів, найбільшу зацікавленість в їхній допомозі проявили лише деякі представники Кабміну. «На нашу пропозицію звернув увагу віце-прем’єр-міністр Олександр Сич, міністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета, міністр освіти і науки Сергій Квіт. Як результат – у Мінекономрозвитку зараз працює три наших кандидати», – зазначив Даніїл Пасько. «Ми готові віддавати свій час і знання, щоб допомогти країні реформувати економіку, подолати корупцію, розробити прозорі механізми роботи державних органів влади і змінити демократичні інститути в Україні», – додала випускниця Колумбійського університету Наталія Гончар.

Однією з основних проблем із залученням високо професійних кадрів до роботи в органах української влади є низький рівень заробітної плати. Ден Пасько підкреслив, що без реформування системи державного апарату говорити про залучення найкращих професіоналів не можна, адже ці люди віддають перевагу бізнесу: «Не завжди ми зможемо залучати найкращих. Оскільки зарплати в уряді набагато менші за ринкові. Цю проблему потрібно вирішувати. Є міжнародні донори, які можуть виділити гроші для професіоналів високого класу, але на цьому шляху є юридичні бар’єри з українського боку».

Ініціатива «Професійний уряд» – це ініціатива українських випускників зарубіжних університетів, до якої входить понад дві тисячі осіб: випускники Гарвардського університету, бізнес-школи INSEAD, Джорджтаунського університету в Україні, Оксфордського університету, Лондонської школи економіки та інших. Проект було започатковано у березні 2014 року, ініціатори пропонують випускникам закордонних вищих навчальних закладів подавати свої резюме на вакансії, надіслані українським урядом до бази даних проекту.

Watch video [icon icon=’Icomoon/icomoon-youtube-2′]

Download audio