Огляд українських ЗМІ за 6 серпня 2014

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат від «Батьківщини» Мустафа Джемілєв вважає, що Крим протримається в складі Росії максимум до кінця президентства Володимира Путіна. Про це він сказав в інтерв’ю керівнику проекту «ГОРДОН» Дмитру Гордону. Говорячи про розвиток конфлікту між Києвом і Москвою, він висловив думку, що в глобальних інтересах Заходу, щоб Кремль «ще глибше в Україну зайшов», оскільки за цим піде розпад Росії.
www.from-ua.com

Влада в Сєвєродонецьку перейшла до терористів, мер подав у відставку. Голова Сєверодонецька (Луганська область) Валентин Казаков і два його заступника сьогодні, 6 серпня, написали заяви на звільнення. Про це на сторінці в соціальній мережі Facebook написав депутат Сєверодонецької міськради Сергій Самарський (партія «ВО« Батьківщина »). «Зниклий мер Сєверодонецька Казаков та його заступники Є. Халін і В. Кравченко раптово з’явилися. Вони передали секретарю ради А. Гавриленко заяву на звільнення із займаної посади за власним бажанням », – написав депутат.
www.unian.net

Міськрада Харкова присвоїла звання почесного громадянина члену “Єдиної Росії” Олександру Шишкіну. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав глава МВС Арсен Аваков. Тільки що хтось Кернес виніс на сесію Міськради Харкова і протягнув за допомогою членів Партії регіонів та інших прихвоснів – присвоєння звання Почесний громадянин Харкова якомусь члену Ради Федерації Росії Шишкіну Олександру, члену путінської “Єдиної Росії”. Сенатору Росії, що голосував за схвалення окупації Криму “, – написав у соцмережі Аваков.
www.unian.net

Депутати рад різних рівнів Чернівецької області почали долучатися до третьої хвилі мобілізації. Про це кореспонденту УНІАН повідомив обласний військовий комісар Віталій Чурай. За його словами, найактивнішими є депутати Кельменецького та Вижницького районів.
www.unian.net

У Донецьку журналістів запросили на прес-конференцію оголошеного в розшук генеральною прокуратурою України екс-народного депутата, лідера терористичного руху «Юго-Восток» Олега Царьова, а також запросили на фуршет «поспілкуватися в неформальній обстановці» в готель «Park Inn by Radisson» (колишній готель «Київ»).
www.unian.net

Харківський міський голова Геннадій Кернес вважає, що міліція під Харкові корумпована і не розслідує справу про замах на нього. Про це Кернес заявив сьогодні під час прес-конференції після сесії міської ради. «Воно (наслідок – УНІАН) не ведеться, я вам так скажу, однозначно», – сказав Кернес.
www.unian.net

Депутатів Сумської міської ради перевірять на наявність у них громадянства іноземних держав, зокрема, Російської Федерації.
Ініціатива про таку перевірку надійшла від самого депутатського корпусу сьогодні, 6 серпня, під час сесії міськради. Зокрема, у своєму депутатському запиті Олександр Байдак зазначив, що він має інформацію, наданою жителями міста, щодо наявності у окремих депутатів міськради, а також Сумської обласної ради другого громадянства, у тому числі РФ.
www.unian.net

Застосування закону про примусовий викуп Кримом магістральних ліній електропередач не вирішить проблему з оплатою послуг підприємства “Кримська електроенергетична система” / КЕС /, а рішення створити кримська філія НАЕК “Укренерго” за прикладом “Крименерго” може прийняти тільки уряд України, – заявив міністр палива та енергетики Сергій Єгоров.
www.c-inform.info

Депутат Вінницької облради Іван Лета оскаржив у суді право глави ОДА призначати і звільняти керівників комунальних підприємств у міжсесійний період – без рішення сесії. Літа виграв справу.
vinnitsaok.com.ua

У Вінницькій облраді губернатор області Анатолій Олійник сформував пропрезидентську більшість.
vinnitsaok.com.ua

Керівник групи “Інформаційне опір” Дмитро Тимчук повідомляє, що сили так званих ДНР і ЛНР намагаються зірвати наступ сил антитерористичної операції, концентруючись в районах н. п. Луганськ, Донецьк, Горлівка, Стаханов, Алчевськ та Свердловськ.
vesti.ua

Росія, що поставляє на схід України бойовиків з числа громадян РФ і російську військову техніку, має намір на міжнародній арені просувати ініціативу з формування гуманітарної місії для цього регіону України.
www.unian.net

Виконуючий обов’язки голови Луганської ОДА Ірина Верігіна в інтерв’ю розповіла про ситуацію в області, масштаби руйнувань, складнощах в організації допомоги жителям звільнених міст.
www.0642.ua

На Луганщині бойовики передислокують свої сили в бік кордону до н.п.Ровенькі, Свердловську і Краснодону, повідомив голова громадської організації “Трудовий рух” Солідарність “Костянтин Ільченко.
www.ostro.org

З 2014 року місцеві органи виконавчої влади індивідуально прийматимуть рішення про початок опалювального сезону, про це рішення відповідно до постанови Кабінету міністрів України повідомив заступник голови Запорізької облдержадміністрації Петро Гончарук.
zp.comments.ua