Павло Клімкін: Зустріч у Берліні – це 5 хвилин прогулянки і 5 годин складних переговорів

WATCH IN ENGLISH

Київ, 18 серпня 2014 року – Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів про результати вчорашньої чотиристоронньої зустрічі в Берліні. Міністри закордонних справ Німеччини, Франції, України та Росії обговорили ситуацію в Україні. «Вчорашню чотиристоронню зустріч у Берліні журналісти вже охрестили – «5 хвилин прогулянки і 5 годин складних переговорів». Ми обговорили питання ефективного контролю кордону, забезпечення присутності спостерігачів ОБСЄ та їхньої роботи і звільнення заручників. Лише за цих трьох умови  можливе припинення вогню», – пояснив основні пункти переговорів Павло Клімкін під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. За словами Павла Клімкіна глава російського МЗС відмовився гарантувати виконання цих вимог.

Міністр закордонних справ України зауважив, що під час учорашніх переговорів, на відміну від попередніх, очільники закордонних відомств чотирьох країн «домовились не працювати над декларацією та формулюваннями, а зосередитись на суті, на самих переговорах».

Павло Клімкін ще раз наголосив, що Україна готова припинити вогонь лише за умови, якщо Росія докладе реальні зусилля для деескалації конфлікту на Донбасі та припинення постачання на територію України зброї та бойовиків.