Огляд українських ЗМІ за 23-25 серпня 2014

Президент України Петро Порошенко в зверненні до українського народу заявив, що дострокові парламентські вибори відбудеться 26 жовтня 2014 року.
“Вибори нового парламенту відбудеться 26 жовтня 2014 року”, – йдеться в оприлюдненому в понеділок зверненні президента до українського народу.
У той же час він підкреслив, що позачергові вибори “не знімають відповідальність з Верховної Ради за долю країни”. “Депутати працюватимуть до обрання нового парламенту. Головне, що їм потрібно зробити – вже у вересні ратифікувати Угоду про асоціацію з ЄС”, – заявив глава держави. П.Порошенко запевнив українців в “чесності, демократичності та прозорості” проведення виборів і закликав їх до високій явці.
interfax.com.ua

Президент України Петро Порошенко, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк взяли участь в урочистостях з нагоди Дня Незалежності України. Глава держави, керівники парламенту і уряду поклали квіти до пам’ятників князю Володимиру Великому, Тарасу Шевченку, Голові Центральної Ради УНР Михайлу Грушевському і до пам’ятного Хреста Героїв Небесної Сотні.
rada.gov.ua

Меджліс кримськотатарського народу тимчасово вивів зі свого складу двох членів, які без дозволу представницького органу увійшли до складу нової влади анексованого Росією Криму. Зокрема, це Ремзі Ільясов, який в травні став так званим віце-спікером кримського парламенту, а також обраний в цьому місяці віце-мером Сімферополя Тейфук Гафаров, передає Українська служба & nbsp; Бі-бі-сі. Призупинено також членство Заура Смирнова – він не покинув посаду голови комітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян, незважаючи на вимогу Меджлісу.
investigator.org.ua

Голова Полтавської обласної ради Петро Ворона відправився добровольцем в десантну бригаду, яка бере участь в зоні АТО. “Я довго приймав це рішення, і я вирішив – я йду захищати Україну. Я не один раз їздив в зону АТО до наших хлопців, бачив, якими очима вони дивилися на мене. Я більше не можу сидіти в кабінеті у той час, коли вони під кулями захищають країну від нападу Росії. Ми переможемо, і я в це вірю “, – Сказав Петро Ворона. Також він додав, що під час проходження служби його буде заміщати перший заступник голови облради Володимир Марченко.
vpoltave.pl.ua

В Міністерстві оборони заявляють, що російський «гуманітарний конвой» пограбував стратегічні заводи України. Як інформує медіа-центр, в районі Тореза були виявлені вантажівки білого кольору, що підтверджено даними космічної розвідки. Ці транспортні засоби під виглядом “гуманітарної місії” вивозять з однієї з філій заводу «Мотор Січ», який виготовляє комплектуючі до двигунів вертольотів, обладнання, яке виробляється тільки в Україні. «Такі ж крадіжки відбуваються в інших містах, підконтрольних нині« ДНР ». У місті Свердловськ з’явилися точки з продажу тієї ж “гуманітарки”.
www.unian.net

Так званий в.о. глави Криму Сергій Аксьонов запропонував націоналізувати кримське майно українського бізнесмена Ігоря Коломойського, який після зміни влади в Україні був призначений губернатором Дніпропетровської області.
vesti.ua

Керченський суднобудівний завод «Залив» (належить Костянтину Жеваго) захопили представники кримської самооборони і представники Зеленодольського заводу (суднобудівне підприємство у російському місті Зеленодольськ (Татарстан) – Авт.).
business.vesti.u

Ходять чутки, що найближчим часом на посаду глави Луганської ОДА призначать відомого представника донецького клану Ігоря Мартиненкова.
politica-ua.com

Російські військові взялись за зміцнення своїх позицій на кордоні з включеним Кримом. Вони концентруються в районі Джанкоя і далі на північ. Про це повідомив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.
www.sobytiya.info

Меджліс кримськотатарського народу тимчасово вивів зі свого складу двох членів, які без дозволу представницького органу увійшли до складу нової влади анексованого Росією Криму. Зокрема, це Ремзі ІльясовbТейфук Гафаров.
investigator.org.ua

Міністерство палива та енергетики окупованого Криму, в зв’язку з бойовими діями в Донбасі, опрацьовує варіанти поставок вугілля з регіонів Росії.
cit.ua

Голова Запорізької ОДА Валерій Баранов розповів, що 19 блокпостів обладнають спеціальною конструкцією, для зміцнення захисту області.
z-city.com.ua

Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман прогнозує, що закони, що дозволяють провести реформи і децентралізацію влади будуть прийняті до кінця 2014 року новим складом Верховної Ради.
www.segodnya.ua

16431 людина звернулася в транзитні пункти для переселенців в Донецькій і Луганській областях станом на 26 серпня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій.
atn.ua

Запорізький губернатор Валерій Баранов пояснив, що не міняє голів райдержадміністрацій з причини відсутності розпорядження від президента, хоча відповідні запити неодноразово направлялися в центр.
www.vv.com.ua

В Луганській області створили вже другий транзитний пункт, а також центр для переселенців з міст ведення бойових дій. Відтепер місцеві жителі будуть відправлятися з Луганська не тільки в місто Сватове, а й в Лисичанськ.
www.segodnya.ua

За даними регіонального штабу, в Запоріжжі зареєстровано понад 5,5 тис. Громадян, які виїхали з Донецької та Луганської областей. Про це в ході прес-конференції журналістам повідомив Запорізький міський голова Олександр Сін. Він доручив головам районних адміністрацій запропонувати можливі варіанти розміщення переселенців в осінньо-зимовий період.
www.meria.zp.ua