Огляд українських ЗМІ за 9 вересня 2014

Глава Кіровоградської обласної адміністрації Олександр Петик написав заяву про звільнення. Про це Петик повідомив на брифінгу 8 вересня журналістам. “Заява знаходиться в ОДА, але його поки що не підписав Президент України”, – повідомив він. До узгодження з Порошенком глава обладміністрації буде виконувати свої посадові обов’язки. Після отримання згоди, Петик планує піти в армію і бути корисним на роботі з підняття бойового духу і тилового забезпечення.
www.segodnya.ua

Третина території Донбасу отримає особливий статус, але в складі цілісної України Про це в ефірі “Свободи слова” заявив лідер партії “Блок Петра Порошенка”, радник президента Юрій Луценко. “Протокол чітко визначив: мова не йде про особливий статус двох областей. Тільки про тих районах, які не підконтрольні української влади в двох областях”, – сказав він. Як повідомив Луценко, райони Донецької і Луганської областей, які отримають особливий статус, становлять приблизно третину Донбасу. “Буде створена спеціальна зона в складі цілісної України”, – повідомив політик.
www.unian.net

Петро Порошенко заявив, що після анонса його візиту до Маріуполя почався обстріл блокпостів сил АТО. Про це йдеться в “Твіттері” президента. Після обіду Порошенко прибув з робочим візитом до Донецької області, і відвідав промислові підприємства та об’єкти транспортної інфраструктури Маріуполя. Призупинена робота трьох транзитних пунктів для переселенців через загрозу обстрілів і диверсій. Зокрема, в містах Волноваха і Щастя Донецької та Луганської областей, а також у селищі Орли Дніпропетровської області. Повідомив представник РНБО Андрій Лисенко.
podrobnosti.ua

Президент Петро Порошенко перепризначив Юрія Ткаченко на посаду голови Черкаської обласної державної адміністрації (ОДА), а також призначив голів Херсонської та Івано-Франківській ОДА. Про перепризначення Юрія Ткаченко йдеться в указах №710 / 2014 і №711 / 2014, розміщених на сайті президента. Указом № 714/2014 Петро Порошенко призначив Андрія Путилова головою Херсонської ОДА. Крім цього указом №713 / 2014 президент призначив Олега Гончарука головою Івано-Франківської ОДА, звільнивши з цієї посади указом №712 / 2014 Андрія Троценка.
www.unian.net

Відібрані у олігарха Дмитра Фірташа комбінати ІрГОК і ВолГОК віддадуть в управління Дніпропетровському губернатору Ігорю Коломойському.
compromat.ua

Голова Запорізької облдержадміністрації Валерій Баранов збирається брати участь у виборах до Верховної Ради самовисуванцем.
iz.com.ua

Глава Запорізької ОДА Валерій Баранов оголосив про створення окремого штабу для координації дій громадських активістів та волонтерів.
www.zoda.gov.ua

Люди, що вийшли на мітинг в Кременчуку на підтримку Олександра Мельникова, якого звинувачують у вбивстві мера Олега Бабаєва, вимагали відставки голови Полтавської ОДА Віктора Бугайчука.
www.from-ua.com

Якщо в Донецьку не вестимуться бойові дії, то комунальники зможуть підготувати місто до опалювального сезону, таку думку в інтерв’ю висловив Донецький міський голова Олександр Лук’янченко.
donbass.comments.ua

Міський голова Запоріжжя Олександр Сін переконує своїх підлеглих «здати» Запоріжжя мирно і тихо, в разі приходу російських військ.
zp.comments.ua

Незважаючи на оголошене перемир’я, триває періодичний обстріл околиць міста Щастя. Про це заявив представник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.
cxid.info