Необхідно перевірити випадки нерозслідування побиття борців проти незаконної забудови – активісти

У селищі Коцюбинське 14 червня відбувся напад на голову місцевої територіальної виборчої комісії, Людмилу Демченко. Серія нападів розпочалась у 2008 році. Останні здійснюються на активістів, які намагаються не допустити захоплення контролю над державними лісовими ресурсами. Про це розповіла Ольга Червакова , народний депутат України, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Минулого року відбувся розпуск Коцюбинської селищної ради. Як наслідок активісти, борці за Біличанський ліс, отримали більше мандатів. Це загострило боротьбу за місцеву владу. «Ми вважаємо, що напад на пані Демченко міг бути одним із перших етапів нового витка боротьби за владу, нової спроби усунути від влади селищну голову, і захопити владу з метою контролю над лісовим ресурсом», – додає Ольга Червакова.

«Ми можемо зараз констатувати тенденцію, до якої слід додати напади на колишніх депутатів Київської міської ради, погрози їм, спалення їхніх машин. Це всі ті люди, які тим чи інших чином переходили дорогу забудовникам, намагались гальмувати ту руйнівну містобудівну політику, яка, на жаль, зараз процвітає, і в Києві, і поза його межами», – зазначає Ігор Луценко, народний депутат України.

Ігор Луценко підкреслює негативну динаміку у розслідуванні справ, пов’язаних з незаконним будівництвом. Олена Сотник, народний депутат України, додає, що у порушених кримінальних справах прізвища замовників не фігурують.