Кияни зберуться під КМДА на захист Андріївського узвозу та Поштової площі

Київська міська рада мала ухвалити рішення про розірвання договору оренди землі на Андріївському узвозі, де будується об’єкт висотою у 30 м. Слухання цієї справи переноситься вже вчетверте, черговий розгляд призначено на 19 квітня. «Завтра, о 10 ранку, починається мітинг перед Київською міською радою. Ми маємо захистити Андріївський узвіз. У даному випадку мова іде про те, щоб розірвати договір оренди на землю. Просте і принципове рішення. У такий спосіб ми скасуємо всі ці накопичені дозволи і забудовник буде просто вимушений іти на діалог», – наголосив Сергій Гусовський, голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Київській міській раді, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«На Андріївському узвозі не можна будувати об’єкти, вищі за 9-12 метрів. На жаль, орендар дозволяє собі будувати 30-ти метровий об’єкт. Це основне порушення. Крім того, орендар порушив вимоги земельного законодавства, здійснив захоплення комунальної землі – захопив 10 соток земельної ділянки, що оточує об’єкт будівництва та порушив строки забудови. У комплексі – це є підставою для одностороннього розірвання договору оренди земельної ділянки», – зазначив Єгор Недашківський, співавтор місцевої ініціативи про зупинення будівництва висотки-готелю на Андріївському узвозі.

Також Київська міська рада має розглянути рішення щодо збереження розкопок на Поштовій площі та створення археологічного музею. Зараз на цьому місці розпочато будівництво торгівельного центру. «Віддавати місце літописних подій під будівництво банального торгівельного центру – кощунство. У нас завтра ще є шанс. Але лише у тому випадку, якщо багато вас, киян, прийде», – зауважила Аннабелла Моріна, засновниця ГО «Громадський рух «Почайна».