На Форумі презентують результати громадських ініціатив та активізації об’єднаних громад Херсонської області в рамках програми DOBRE

Конференція

13 грудня 2018 року в Херсоні відбудеться Форум громадських ініціатив та активізації об’єднаних громад Херсонської області, який організовують ГО «Громадський центр «Нова генерація» спільно з Херсонською обласною державною адміністрацією за підтримки програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Під час Форуму буде презентовано реалізовані проекти, запроваджені ініціативи та механізми участі в 5 громадах протягом 2018 року в рамках проекту «Голос громади у місцевому самоврядуванні» програми DOBRE в Херсонської області (Музиківська, Кочубеївська, Чаплинська, Присиваська, Аксанія-Нова громади). Також, буде обговорено можливості щодо поширення кращих практик активізації громади в інших громадах, які приєднались до програми у листопаді 2018 року та серед тих, що не є партнерами програми DOBRE.

У роботі Форуму візьмуть участь Дмитро Бутрій, директор департаменту економічного розвитку та торгівлі Херсонської обласної державної адміністрації та Беррі Рід, директор програми DOBRE. Також представниці Благодійного фонду «Ласка» (м. Миколаїв) і Західноукраїнського ресурсного центру (м. Львів) – регіональних партнерів програми DOBRE в Тернопільській та Миколаївській області презентують досвід реалізації молодіжних ініціатив у Прибужанівській громаді, Миколаївської області та створенню громадських просторів у Шумській громаді Тернопільської області.

Також будуть презентовані досвід запровадження інструменту бюджету участі в громадах, формування молодіжної політики та створення молодіжних рад. Представники  об’єднаних громад Херсонської області познайомлять із досвідом активізації населення та реалізації  проектів, що дозволили започаткувати нові практики: сортування сміття, змістовне дозвілля, соціальні послуги.

Запрошуємо до участі представників місцевих ЗМІ. Форум розпочнеться о 10.00 в конференц-залі готелю  «Панорама» (Придніпровський узвіз 2а). Вітальна кава та реєстрація  о 09.30.

ДОВІДКА: Громадська організація «Громадський центр «Нова генерація» є регіональним партнером програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) в  Херсонській області і продовжує свою діяльність  з 2017 року тепер вже в 10 об’єднаних громадах. Робота організації з громадами-партнерами програми DOBRE  фокусується на активізації громадян та залученні їх до процесів прийняття рішень.

ГО «Громадський центр «Нова генерація» співпрацює з місцевими радами по запровадженню механізмів участі,  здійснює підтримку у  створенні молодіжних рад та їх діяльності. Також організація працює з місцевими громадськими організаціями,  ініціативними групами  через  навчання та консультації, а також  через надання фінансової підтримки на реалізацію проектів із соціальної згуртованості в громадах.

Контакти: Оксана Глєбушкіна , директорка проекту «Голос  громади у місцевому  самоврядуванні, виконавча директорка ГО «Громадський центр «Нова генерація»

Тел. 05025709444,  e-mail: [email protected]

***

Форум проведиться в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. Програма USAID DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.