Дмитро Жоравович: АРМА неможливо оцінити, просто вирвавши її дії з контексту

Під час брифінгу «Управління арештованими активами під час війни: аналітика, прогнози, новації» в Українському кризовому медіа-центрі тимчасового виконуючого обов’язки голови Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Дмитра Жоравовича запитали, як він ставиться до заяв про недоцільність існування Агентства.

«Воно не може існувати окремо від правоохоронної системи та судових органів, – відповів керівник. – Ставити питання про її ліквідацію – це фактично руйнувати систему, яка на сьогоднішній день ефективно працює».

Дмитро Жоравович додав, що до виникнення АРМА арештовані активи, як, наприклад, автотранспорт знаходились на штрафному майданчику, де знецінювались і розкрадалися. В інших випадках на них наче накладали арешт, але власник при цьому не позбувався права користування. Для чого актив передається до АРМА? Щоб власник не міг отримувати доход від експлуатації цього активу.

«Роботу АРМА неможливо оцінити, просто вирвавши її дії з контексту. Треба подивитись, як працює вся система», – зазначив він.