Шлях до ЄС: повноцінна участь громадськості в екологічних реформах

Анонс Пресцентру УКМЦ

Увага! У разі оголошення повітряної тривоги відвідувачі заходу можуть скористатися укриттям, що знаходиться у підвальному приміщенні Українського Дому

Шлях до ЄС: повноцінна участь громадськості в екологічних реформах необхідна навіть в умовах війни

Україна увійшла в переговорний процес набуття членства в ЄС, запорукою успішності якого є повноцінна участь громадськості в змінах, які мають відбутися в нашій країні. Особлива увага європейською спільнотою приділяється забезпеченню участі громадськості в процесі прийняття рішень та доступу до правосуддя з питань, що стосуються довкілля. Чи можливо покращити доступ до інформації̈ та забезпечити достатні можливості громадськості впливати на урядові рішення в сфері екологічної політики в умовах війни? Які кроки необхідно зробити для підвищення прозорості та підзвітності влади в сфері екологічної політики? Як досягти стандартів належного екологічного врядування? 

Відповіді на ці запитання на брифінгу дадуть громадські активісти, вчені, народні депутати, що  були учасниками публічної дискусії «Доступ до інформації та участь громадськості у прийнятті екологічно значущих рішень в умовах війни», яка пройшла онлайн 19 липня.

Додаткова інформація – менеджер з комунікацій Національного екологічного центру України Дмитро Іванов: 0662159546, [email protected]

Захід відбувається в рамках проєкту: «Системні екологічні реформи на шляху до ЄС: взаємодія парламенту і громадянського суспільства». Проєкт реалізується громадською організацією Національний екологічний центр в межах Програми USAID РАДА: наступне покоління», що виконується ГО Інтерньюз Україна. Зміст події не обов’язково відображає погляди USAID чи уряду Сполучених Штатів.

Детальніше про Програму: https://internews.ua/rang/about, https://www.facebook.com/usaidradaprogram/.