Учасники АТО на Донбасі отримають землю під Києвом – секретар Київради

WATCH IN ENGLISH

Київ, 11 листопада 2014 р. – Вже 13 листопада Київрада розгляне питання про виділення земельних ділянок сім’ям загиблих та поранених учасників АТО – про це розповів секретар Київської міської ради Олексій Резніков на прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. За його словами, мова йде про ділянки площею 5-7 арів (соток), при тому, що максимум, дозволений законом, складає 10 арів.

Пан Резніков розповів, що сьогодні відбулася виїзна нарада за участю мера Києва Віталія Кличка, чиновників Київради та КМДА у селищі Биківня на східній околиці Києва. Саме там київська міська влада планує виділити землю сім’ям загиблих та поранених героїв АТО. Вибір саме цієї місцевості чиновник пояснює тим, що земля там уже давно була виділена від житлове будівництво для переселенців з району спорудження Подільсько-Воскресенського моста і призначена для індивідуального будівництва і «перебуває у власності київської територіальної громади». Також влада м. Києва планує провести переговори про виділення земельних ділянок для ветеранів АТО з Київською обласною радою та ОДА.

Олексій Резніков зазначив, що землю планується виділити учасникам бойових дій на Донбасі, які несуть службу у лавах 12-го територіального батальйону оборони м. Києва, та киянам, що воюють у складі інших українських військових формувань. Найбільш складним, на думку секретаря Київради, є питання черговості виділення земельних ділянок, оскільки достойних людей чимало, а земельний фонд Києва обмежений. Сам пан Резніков дотримується такої думки: «В порядку першочерговості земля видається сім’ям загиблих, потім сім’ям поранених, потім бійцям, які вижили».

Спростовуючи закиди щодо недоцільності цього проекту та потенційної корупційної складової, пан Резніков зауважив, що таким було бажання самих учасників АТО та їхніх родин. Він обіцяє, що процес виділення землі буде максимально прозорим – до нього зможуть долучитися представники громадських та волонтерських організацій. «Люди самі вирішать, що будувати на цій землі – котеджі, чи наприклад, кондомініуми» – вважає секретар Київради.

Також на найближчій сесії Київради планується розгляд інших актуальних питань, зокрема перейменування вулиць міста, назви яких пов’язані з тоталітарним режимом. Зокрема, історичні назви планують повернути вулицям Червоноармійській та Фрунзе – важливим транспортним магістралям української столиці