Огляд українських ЗМІ за 17 листопада 2014

Прес-служба терористичної організації «Донецькій народної республіки» (ДНР) опублікувала список депутатів, обраних до Народної ради (парламент) республіки. Від «Донецької республіки» в парламент пройшли 68 осіб. Рух «Вільний Донбас» в Народній раді представлять 32 депутата.
zadonbass.org

Протягом тижня уряд має визначитися, хто і з яких фінансових джерел розраховуватиметься за спожиті енергоносіїв на окупованому Донбасі. Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким передбачено скасування закону “Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей”.
www.unian.net

В Маріуполі начальник Головного управління МВС України в Донецькій області В’ячеслав Аброськін представив підлеглим нових начальників районних відділів міліції міста.
donbass.comments.ua

Кабінет Міністрів України звільнив Валерія Мунтіяна з посади урядового уповноваженого з питань співпраці з Росією, з країнами СНД і ЄврАзЕс. Мунтіян працював на цій посаді з 2011 року.
www.unian.net

Кабінет міністрів затвердив перелік населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження. Відповідне розпорядження від 7 листопада № 1085-р опубліковано на урядовому порталі.
www.unian.net

Терористи, контролюючі міста Свердловськ і Червонопартизанськ Луганської області, більше не підкоряються ні керівництву “ЛНР”, ні керівництву “Новоросії”. Про це 16 листопада на зборах жителів Червонопартизанська заявив “комендант” міста Денис Пониззя. www.0642.ua

Україна готує звернення в Міжнародний суд ООН і Європейський суд з прав людини щодо повернення захопленого Росією майна в Криму. Про це сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін. «Готуємося звертатися і в Міжнародний суд ООН, і в Європейський суд з прав людини. І міжнародні арбітражі не забудемо », – написав Клімкін.
www.unian.net

Президент України Петро Порошенко запропонував Національному банку України протягом місяця припинити обслуговування банками рахунків бізнесу і населення в зоні проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях. Про це йдеться в указі глави держави №875 / 2014 про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 4 листопада «Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій і Луганській областях».
economics.unian.net