Михайло Гаврилюк: Військовим і народу треба об’єднатися, щоб дати відсіч російському супостату

Київ, 08 квітня 2014 року – «У нас сьогодні один спільний ворог – Росія. Тому треба об’єднатися всім – і міліції, і армії, і народу, щоб Росія навіть не думала розривати єдину Україну» – таке переконання висловив Михайло Гаврилюк, активіст Євромайдану, козак Четвертої сотні Самооборони Майдану.  

Гаврилюк закликав до примирення та об’єднання всередині країни проти спільної зовнішньої загрози. На його думку, зараз – не час карати винних, які самі спокутують свої гріхи захистом вітчизни. «Головне – діяти і не віддавати нашу українську землю нікому. Армія –  це навчені люди, які знають свою справу, які сьогодні захищають нашу країну. Ділити людей – це як від руки відірвати палець. Не треба сьогодні шукати винних, відправ воїна на передову, він кров’ю доведе свою відданість, – заявив активіст, додавши, що він сам пробачив спецпризначенців, які з нього знущалися під час подій на Майдані. – По-перше, я козак. По-друге, в них так само є сім’ї і діти, яких треба кормити».

За словами Михайла Гаврилюка, Майдан стоятиме принаймні до президентських виборів: «Ми стоїмо сьогодні на Майдані і під стінами Верховної ради, щоб контролювати владу, щоб приймалися правильні закони на користь і славу України і благо всіх наших сімей. Ми стоятимемо, доки не буде обрано Президента, який дбатиме про наші сім’ї і наше майбутнє. Коли все вирішиться благополучно – а так і буде – розійдемося по домах».

Михайло Гаврилюк, активіст Євромайдану, козак Четвертої сотні Самооборони Майдану. Приїхав з с.Ярівка, Чернівецької обл. На Майдані з 31 листопада 2013 року, після того, як дізнався про побиття студентів 30 листопада 2013 року. Став широковідомим після оприлюднення скандального відео знущань і роздягання на морозі спецпідрозділом «Беркут».

Фото:  dyvys.in

Watch video [icon icon=’Icomoon/icomoon-youtube-2′]