Как аккредитоваться и получить карточку аккредитации журналиста в зоне АТО (инфографика)

КРОК 1

Якщо представник ЗМІ жодного разу не був акредитований СБУ або був акредитований більше, ніж 6 місяців тому, потрібно відправити листа на пошту [email protected], прикріпивши скан національного паспорта журналіста, його посвідчення та лист від медіа, яке дозволяє йому вирушати в зону АТО.

або

Якщо представник ЗМІ вже був акредитованим СБУ за останні 6 місяців, то зателефонувавши в Управління преси Міністерства Оборони за номером +380984091251, можна підтвердити наявність акредитації та домовитися про зручний день для отримання картки.

КРОК 2

Після підтвердження акредитації від СБУ на наступний день після відправлення поштою всіх необхідних документів (див. Крок 1), журналіст може отримати картку в Міністерстві оборони України. Для цього необхідно надіслати своє фото (на зразок того, що в паспорті) за адресою [email protected]  та зателефонувати в Управління преси Міністерства Оборони за номером  +380984091251 . За цим же номером можна домовитися про зручний день для отримання картки.

(Адреса Міноборни: м.Київ, Повітрофлотський проспект, 6.)

або

Журналіст може отримати картку в прес-центрі АТО в Краматорську

Після підтвердження акредитації від СБУ на наступний день після відправлення поштою всіх необхідних документів (див. крок 1), журналіст може отримати картку в прес-центрі АТО в Краматорську. Для цього необхідно надіслати своє фото (на зразок того, що в паспорті) за адресою [email protected] та зателефонувати в прес-центр АТО в Краматорську за номером +380986713040.  За цим же номером можна домовитися про зручний день для отримання картки в Краматорську.

КРОК 3

Повідомляти про плани зйомок прес-офіцера АТО за телефоном+380986713040 до 18:00 попереднього дня  (для більш швидкого доступу на військові об’єкти)

Press-accreditation-01