Речник АТО: За останні 10 днів українські рятувальники та волонтери евакуювали понад 4500 людей

WATCH IN ENGLISH

Київ, 7 лютого 2015 року – Згідно із домовленостями, досягнутими у спільному центрі контролю та координації припинення вогню, відбувається евакуація мирного населення з міста Дебальцево. Понад 50 автобусів вивезли більше 600 людей із зони протистояння. «Сьогодні перемир’я на трасах Дебальцево-Вуглегірськ та Дебальцево-Артемівськ буде продовжено з 8:00 до 10:00 та з 14:00 до 17:00. Загалом за останні 10 днів українські рятувальники та волонтери вивезли з небезпечної зони більше 4500 людей», – повідомив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник АТО Володимир Полевий.  

07-02

Ситуація у зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою, бойовики по всій лінії розмежування здійснюють обстріли та намагаються атакувати позиції сил АТО. За оперативними даними російсько-терористичні війська акумулюють сили для подальших наступальних дій на Дебальцевському та Маріупольському напрямках. Через неконтрольовані Україною ділянки державного кордону продовжується активне перекидання вантажів зброї, боєприпасів, паливно-мастильних матеріалів з території РФ для потреб бойовиків. Спостерігається збільшення кількості танків, БМП, БТР, РСЗВ „Град”, „Ураган” у районі Дебальцевого і Гранітного.

Бойовики незаконних збройних формувань продовжують обстріли міст Донеччини та Луганщини. З “Градів” терористи чотири рази вели вогонь по Попасній та Новій Григоровці. Також з мінометів злочинці обстріляли південно-східні околиці Дебальцеве та Санжарівку. Обстріли міст спостерігаються по всій лінії розмежування.

Після довготривалих обстрілів, терористи вдавалися до штурмів опорних пунктів та блокпостів сил АТО поблизу селищ Рідкодуб, Авдіївка Донецької області та біля селищ Міус, Чорнухине, Кримське Луганської області. «Також піхота бойовиків при підтримці танка здійснювала штурм контрольного поста «Фащівка», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Українські військові відкрили по противнику вогонь у відповідь. Захисників блок-посту також підтримувала артилерія ЗСУ», – пояснив речник АТО. Усі напади на позиції сил АТО були відбиті. За оперативними даними, втрати терористів за минулу добу складають: 48 бойовиків вбитими та 22 пораненими. Також ворог зазнав суттєвих втрат у бойовій техніці. «За минулу добу загинуло 5 українських військовослужбовців, 26 отримали поранення», – додав Володимир Полевий.

Українські спецслужби продовжують успішну боротьбу з диверсантами. У місті Селідове Донецької області співробітниками Служби безпеки України затримали молодшого інспектора відділу нагляду і безпеки Селідовської виправної колонії, який збирав та передавав бойовикам незаконних збройних формувань розвіддані щодо сил АТО. У Луганській області оперативники СБУ затримала місцевого мешканця, який скеровував артилерійський вогонь терористів по населеним пунктам Станично-Луганського району. Він збирав інформацію про пересування територією району військових підрозділів Збройних Сил України, передавав отримані розвіддані представникам незаконних збройних формувань «ЛНР» для використання у терористичній та диверсійній діяльності, а також «вербував» місцевих мешканців для участі у збройних терористичних угрупованнях та бойових діях.