Андрій Лисенко: В цілому режим припинення вогню виконується

WATCH IN ENGLISH

Київ, 08 березня 2015 року – Вздовж усієї лінії розмежування, в цілому, відмічається виконання Мінських домовленостей. Протягом цієї ночі інтенсивність провокативних обстрілів бойовиками українських позицій значно зменшилась. Разом з тим, продовжуються обстріли позицій підрозділів сил АТО в районі населених пунктів Луганське на Артемівському напрямку, Авдіївка, Опитне, Піски на Донецькому напрямку та Широкіне на Маріупольському напрямку. «Бойовики застосовують стрілецьку зброю, міномети, гранатомети. Одного разу був завданий артилерійський удар по н.п. Авдіївка», – повідомив під час прес-брифінгу в Українському кризовому  медіа-центрі речник АТО полковник Андрій Лисенко.

08-03

Також незаконні збройні формування активно проводять заходи з бойової підготовки, накопичення ресурсів і відновлення технічної готовності. На Донецькому напрямку спостерігається накопичення військової техніки і живої сили.

За минулу добу загинув 1 український військовослужбовець, ще 3 отримали поранення.

Полковник Лисенко зазначив, що російсько-терористичні війська активізують повітряну розвідку. Загалом за минулу добу зафіксовано політ 18 БПЛА на Луганському, Донецькому, Артемівському, Краматорському та Маріупольському напрямках.

«З опівночі до 8 ранку українські прикордонники зафіксували 8 польотів БПЛА на Маріупольському напрямку», – повідомив Андрій Лисенко.

Складною обстановка залишається в населених пунктах, які межують із зоною проведення АТО, через зруйновані та виведені з ладу об’єкти систем життєзабезпечення. «Водночас українські рятувальники та комунальні служби безперервно здійснюють аварійно-відновлювальні роботи, що обумовлено досягнутими сприятливими умовами режиму припинення вогню», – сказав речник АТО.

Президент України з нагоди 8 березня нагородив українських жінок-берегинь. Петро Порошенко вручив нагороди жінкам, які захищають свободу та боронять незалежність України, зокрема волонтерам, медикам, рятувальникам, правоохоронцям.

Сьогодні в Українському кризовому медіа-центрі виступила Юлія Тихонова – медична сестру Головного військового клінічного госпіталю Міністерства оборони України. Вчора її нагородили медаллю «Захиснику Вітчизни».

Пані Юлія привітала всіх жінок з 8 березня, побажала їм мужності і терпіння. Також вона звернулась до жінок, чоловіки яких захищають Україну в зоні АТО: «У Вашій родині є герої, Ви можете ними пишатись».

Юлія Тихонова працювала в 59 мобільному госпіталі в зоні АТО. Медсестра відзначила чіткість і професійність в діях військових медиків: «Всі працювали як єдиний злагоджений механізм».