Андрій Лисенко: Українські правоохоронці викрили канали фінансування бойовиків

WATCH IN ENGLISH

Київ, 31 березня 2015 року – На Харківщині оперативники Служби безпеки України затримали спільників лідера злочинної групи “Оплот” Євгена Жиліна, які перевозили кошти для бойовиків незаконних збройних формувань “ДНР” та “ЛНР”. Готівка перереховулася або перевозилася до Росії, збиралася у Ростовській обасті, а звідти переправлялася до бойовиків. Про це заявив речник антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Також встановлено, що директор одного з луганських державних підприємств фінансував бандформування “ЛНР”. “Злочинець шахрайством отримав 150 тисяч гривень: близько 100 тисяч гривень з них були витрачені на зброю та боєприпаси для бойовиків, а решту суми шахрай привласнив”, – сказав речник АТО.

Андрій Лисенко розповів, що вже кілька днів поспіль ситуація у зоні АТО відносно стабільна, адже бойовики не використовували ствольної та реактивної артилерії. Проте члени незаконних збройних формувань застосували стрілецьку зброю та міномети. Найгарячішими точками залишаються населені пункти поблизу Донецького аеропорту та неподалік Бахмутської траси, а також біля селища Гранітне, що між Маріуполем і Волновахою.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військових немає, один був поранений.

Крім того, полковник Лисенко повідомив про розслідування катастрофи “Боїнга-777” Малайзійських авіаліній 17 липня 2014 року. У розслідуванні беруть участь СБУ, ГПУ та фахівці з Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії. “За інформацією слідчих, найбільш вірогідною є версія, що літак був збитий з ракетного комплексу “БУК” з території, яка контролюється проросійськими бойовиками”, – сказав речник АТО. Наразі міжнародна комісія збирає свідчення від безпосередніх свідків катастрофи. Полковник Лисенко наголосив, що кожному свідку гарантується безпека за наданну інформацію.

Усі, хто хоче поділитись інформацією можуть написати на сайт або подзвонити на “гарячу лінію” слідчої комісії в Україні та Нідерландах:

www.jitmh17.com

[email protected]

Телефон в Україні: 0800-30 14

Телефон у Нідерландах: 0031-384 600 210

Час роботи: 9:00-21:00 (GMT+2)