Дмитро Тимчук: кордон з Росією у Луганській області захищений найменше

Українсько-російський кордон в Луганській області не захищений достатньо. «Зараз з’явилася інформація з приводу того, що в Луганську відкрито фактично 100 км кордону. Ми вивчаємо зараз ситуацію. Можливо йдеться не про 100 км, але, дійсно, є ділянки, які на даний час не забезпечені належним рівнем охорони», – повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Експерт зауважив, що Луганська область є єдиною областю, де немає протитанкових ровів на кордоні з РФ, причиною може бути корупційна складова.

За інформацією експерта, Державна прикордонна служба переходить з формату охорони кордону до його оборони. Крім того, повідомлялось про створення понад 400 блокпостів на східній частині кордону, але при цьому експерти вказують на ділянки кордону, які прикордонники не контролюють. «Проводиться відведення прикордонних підрозділів, як це було вчора в Луганській області. Пояснення – передислокація. Проблеми охорони кордону дійсно існують, це потрібно вирішувати», – зазначив Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень також наголосив, що останні дії АТО дають хороші результати, покращилась взаємодія між різними структурами та структурними підрозділами силовиків. «Ми сподіваємось, що будуть внесені корективи в дії АТО для виведення їх на новий рівень. Великий плюс – це взаємодія з авіацією, в сучасних операціях це має велике значення і ми бачимо позитивні результати, коли авіація і наземні війська працюють в тісній зв’язці», – додав Тимчук.

Watch video [icon icon=’Icomoon/icomoon-youtube-2′]

Download audio