Огляд українських ЗМІ за 19 червня 2014

Служба безпеки України заборонила в’їзд в Україну 1150 громадянам Російської Федерації. “Мова йде про заборону в’їзду на територію України 1110 осіб, які висловлювали наміри вчинити провокаційні та протиправні дії, спрямовані на розпалювання сепаратистських настроїв, або планували взяти безпосередню участь у збройному протистоянні з українськими військовослужбовцями і співробітниками МВС України”, – пояснив О. Бригинець.
vesti.ua
Львівську обласну державну адміністрацію (ОДА) очолить Степан Кубів, якого президент ініціював звільнити з посади голови Національного банку.
www.unian.net
Президент Петро Порошенко пропонує ліквідувати обласні та районні державні адміністрації, а натомість запровадити інститут представників президента в регіонах. Це випливає з тексту проекту змін до Конституції, який підготувала команда Порошенко на чолі з екс-міністром юстиції Романом Зваричем. Документ передбачає ліквідацію обласних і районних держадміністрацій. Їх повноваження пропонують передати виконавчим комітетам відповідних місцевих рад.
vinnitsaok.com.ua
Верховна Рада України підтримала пропозицію президента України Петра Порошенка про призначення Віталія Яреми генеральним прокурором України, а Павла Клімкіна – міністром закордонних справ України.
www.unian.net
Українські силовики відновили активну фазу АТО в декількох містах Донеччини після того, як терористи не виконали ультиматум про складання зброї і намагалися прорватися з боями через оточення. Про це сказав спікер АТО Владислав Селезньов.
www.ostro.org
У провалі приватизаційної кампанії звинуватили главу Фонду держмайна Олександра Рябченка, завдяки якому під час презідентствованія Януковича, Дмитро Фірташ, Рінат Ахметов та Олександр Янукович змогли за безцінь приватизувати стратегічні підприємства.
economics.unian.net
Президент Петро Порошенко в проекті змін до конституції пропонує ліквідувати обласні та районні адміністрації, замість яких ввести інститут представників президента в регіонах.
vinnitsaok.com.ua
Фракція Партії регіонів (ПР) вирішила залишити на посаді свого керівника Олександра Єфремова, але відібрала у нього владні повноваження. Для цього був створений колективний орган управління. У новому керівництві парламентської фракції ПР більшість депутатів орієнтовані на бізнесмена Ріната Ахметова.
www.capital.ua
За словами голови Донецької обласної організації Партії регіонів Миколи Левченка, “Партія регіонів” у Донецькій області переходить в режим роботи штабів з надання допомоги жителям регіону, які постраждали від бойових дій.
www.unian.net
Президент України Петро Порошенко сьогодні ввечері проведе в Києві зустріч з представниками влади та бізнесу Донбасу. Ймовірно також присутність бізнесмена Ріната Ахметова.
www.ostro.org
Партія регіонів підтримує ініціативу президента України Петра Порошенка про припинення вогню на Донбасі.
www.unian.net