Тонна аптечок для надання невідкладної медичної допомоги готова для відправки з США в Україну

Київ, 19 червня 2014 –”60% смертей на Сході України стаються через катастрофічні кровотечі. Червоний Хрест і Світовий Конгрес Українців закупив понад 700кг аптечок першочергової допомоги, які можуть допомогти врятувати життя українських солдат в областях ATO “,  – повідомив Марк Супрун з міжнародної ініціативи “Захист патріотів” під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Для повного забезпечення української арміі потрібно 10 тонн індивідуальних аптечок. Вартість одного такого комплекту становить близько  100 доларів  кожен.  На даний момент вітчизняних еквівалентів в Україні немає.

Представники Червоного Хреста вже провели навчання в Києві та зонах ATO для українських військовослужбовців і цивільних людей, які сьогодні знаходяться на територіях постійного високого ризику для життя.

Марк Супрун наголосив: “Існуючі регуляторні бюрократичні процедури блокують негайне використання американських аптечок першої медичної допомоги в Україні. Єдина можливість для їх ввезення на територію України з США – це отримання одноразового сертифікату для перевезення повної партії. Це означає, що Червоний Хрест вимушений придбати ще понад 8 тонн аптечок невідкладної допомоги і переправити їх всіх разом в Україну”.

Уляна Супрун, директор з гуманітарних ініціатив Світового Конгресу Українців підкреслила: “Чинне українське законодавство створює суттєвий бар’єр для гуманітарної допомоги. Отримання всіх необхідних документів у так званому “спрощеному” режимі займе не менш ніж 4-5 місяців. А зараз на Сході України кожен день може коштувати людського життя.

“Зелене світло” від української влади на спрощення процедури передачі такого виду найневідкладнішої допомоги сьогодні життєво необхідне для тисяч українських содат”, завершив Дмитро Логгінов, Товариство Червоного Хреста.