Огляд українських ЗМІ за 10 липня 2014

Для відновлення півночі Донецької області буде створено спеціальне агентство, в якому будуть акумулюватися як бюджетні, так і благодійні кошти. Про це повідомив губернатор Донецької області Сергій Тарута в Краснолиманській міської лікарні, повідомили в ОДА. У середу сюди доставили гуманітарну допомогу від офісу верховного комісара ООН у справах біженців.
www.pravda.com.ua
Україна неофіційно передала на розгляд Європейської комісії проект національного плану імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. “Зараз почнеться бюджетний процес, чи виділять гроші на євроінтеграційні реформи в сьогоднішньому бюджеті, це велике питання. Тому зараз підготовлений проект національного плану імплементації, ми його неофіційно вже передали Європейської комісії для перших коментарів і розгляду “, – сказав Клімкін.
www.unian.net
Не на користь олігарха-губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського грає той факт, що він почав війну відразу на декількох фронтах – крім атак на Фірташа і Льовочкіна, він погрожує відібрати власність у Ахметова і вже воює з бізнесом Ігоря Єремєєва (лідер парламентської групи «Суверенна європейська Україна ») і Костянтина Жеваго (один з основних спонсорів Тимошенко). Правда, поки що, незважаючи на наявність спільного ворога, всі ці групи «бойові дії» між собою не координують, але, навіть якщо по Коломойському просто будуть палити з чотирьох різних сторін, ефект може виявитися нищівним.
business.vesti.ua
Президент України Петро Порошенко призначив заступником глави Адміністрації президента Дмитра Шимківа, який займатиметься єдиною платформою, яка відповідає за здійснення реформ в Україні.
www.unian.net
Президія меджлісу вирішив, що Рефат Чубаров залишається повноправним головою представницького органу кримськотатарського народу. Відповідне рішення було прийнято на засіданні президії у Сімферополі.
news.allcrimea.net
Держради Криму прийняла закон «Про особливості викупу стратегічних об’єктів в Республіці Крим», що дозволяє місцевій владі примусовий викуп власності громадян і юридичних осіб. Як повідомив спікер кримського парламенту Володимир Константинов, перелік об’єктів, які можуть бути викуплені владою, ще не визначений, але мова йде в першу чергу про вирішення питань із забезпеченням кримчан водою і електроенергією. Заступник голови Ради міністрів Криму Євгенія Бавикіна розповіла, що левова частка стратегічних підприємств знаходиться в руках акціонерів, які не підконтрольних Росії, “що не дозволяє впливати на їх діяльність”. Як приклад вона приводила “ДТЕК Крименерго”, “Укртелеком і” Кримгаз “.
www.vedomosti.ru
Радник голови Донецької обласної державної адміністрації Сергія Тарути, захоплений терористами в кінці червня, звільнений.
vesti.ua
У ДНР конфлікт між “головнокомандувачем” самопроголошеної “Донецької народної республіки” Ігорем стрілецьких і командиром батальйону Схід, колишнім керівником донецької Альфи (СБУ) Олександром Ходаковським, якого називають людиною Ріната Ахметова.
obozrevatel.com
Голова обласної державної адміністрації Валерій Баранов звернувся до нафтотрейдерів регіону з проханням зробити внесок у підтримання стабільної ситуації в області та поділитися паливом для охорони берегової лінії.
iz.com.ua
Радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Антон Геращенко в ультимативній формі зажадав від «Правого сектору» звільнити затриманого їм за підозрою в пособництві терористам мера Курахове (Донецька область) Сергія Сажко. Про це повідомила прес-служба «Правого сектора».
nbnews.com.ua
Між бандформуваннями в Донецькій і Луганській областях почалися збройні зіткнення, є загиблі.
donetsk.comments.ua
У середовищі ровеньківських сепаратистів все частіше стали говорити про створення своєї республіки. Тяга до автономізму обумовлена невдоволенням політики, яку проводить керівництво так званої «ЛНР». Ядром нового формування став батальйон «Привид» під керівництвом Олексія Мозгового.
www.fraza.ua
Уповноважений з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновол заявляє про розгляд Президентом Петром Порошенко кандидатури бізнесмена Сергія Шахова на посаду голови Луганської обласної державної адміністрації.
lugansk.comments.ua
Як тільки в Харкові стали активно обговорювати майбутнє призначення нового губернатора і кандидатів на цю посаду, спокій у місті закінчилося. Припускають, що від провокацій “сепаратистів” в Харкові виграє керівництво ХОДА.
dozor.kharkov.ua
У Харкові між Міністерством регіонального розвитку та Національним юридичним університетом ім. Ярослава Мудрого укладено меморандум, згідно з яким фахівці харківського вузу підготують законопроекти щодо децентралізації влади в Україні.
dozor.kharkov.ua