Огляд українських ЗМІ за 22 липня 2014

Президент України Петро Порошенко подав до Верховної Ради законопроект про затвердження указу “Про часткову мобілізацію”. На сайті ВР повідомили, що документ був зареєстрований 21 липня. У цей час Тарута порадив жителям Донецька без побоювань залишати місто. Депутати повинні схвалити цей указ протягом двох днів з моменту підписання для того, щоб він набув чинності.
vesti.ua

Голові Дніпропетровської обласної ради Євгену Удоду прокуратура Дніпропетровської області оголосила про підозру у вчиненні злочину за фактом сутичок 26 січня під будівлею Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури, слідчі ще остаточно не визначили кваліфікацію статті, так як слідчі дії тривають.
www.unian.net

Президент РФ Володимир Путін зустрінеться з усіма депутатами Держдуми в окупованому Криму. Про це повідомляє РБК, посилаючись на представників різних фракцій і джерело, близьке до керівництва нижньої палати парламенту. Спочатку при цьому планувалося, що в Криму Путін проведе зустріч тільки з фракцією єдиноросів. Інформацію про майбутню зустріч виданню підтвердили джерела в трьох фракціях – “Справедливої Росії”, ЛДПР і КПРФ. Джерело в апараті Держдуми при цьому зазначив, що це, швидше за все, буде саме зустріч, а не виїзні засідання.
www.unian.net

Фракція “Батьківщина” не голосуватиме за затвердження указу президента про часткову мобілізацію та вимагає введення воєнного стану в зоні проведення Про це голова фракції Сергій Соболєв заявив з парламентської трибуни.
www.unian.net

Бойовики “ДНР” передали “чорні ящики” збитого ними пасажирського літака Boeing 777 представникам Малайзії. Передача “чорних скриньок” відбулася в Донецьку цієї ночі в 1:10 в будівлі захопленої бойовиками Донецької ОДА, повідомляє ТСН з посиланням на The Guardian. Сторони підписали відповідний меморандум про передачу “чорних скриньок”.
www.unian.net

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект “Про протидію та запобігання сепаратизму і подолання наслідків сепаратистської діяльності на території України”. За це рішення проголосували 228 із 265 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. Законопроект визначає, що сепаратизм – це діяльність, спрямована на відділення частини території України за етнічними, мовними, релігійними мотивами для створення нової держави, наділеного політичною самостійністю або широкою автономією. Під десепаратізаціей в законопроекті розуміється комплекс заходів з протидії будь-яким проявам сепаратизму та запобігання загроз сепаратизму в майбутньому.
www.unian.net

Парламент прийняв Закон України “Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо кількісного складу та припинення діяльності депутатських фракцій (депутатських груп)” (реєстраційний № 4307А). Цим законом передбачається, що голова Верховної Ради України може оголошувати про розпуск фракції, якщо кількісний склад депутатської фракції став менше мінімальної кількості народних депутатів, які були у найменшій фракції, сформованої протягом першої сесії парламенту. На першій сесії парламенту поточного скликання найменше депутатів було у фракції КПУ, а нині з неї вийшли декілька депутатів.
www.unian.net