Для українських дітей створили першу музичну соцмережу

В Україні запрацювала соціальна мережа для дітей-музикантів. Мережа дає можливість дітям взяти участь у конкурсі прослуховування, переможці якого отримують доступ до додаткової функції соцмережі «Фондувати» для пошуку меценатів, які зможуть підтримати їхню творчість. «Я хотіла створити повноцінну платформу для спілкування, тому що якою б талановитою не була дитина, сьогоднішній день диктує нові правила – якщо ви ніде не заявите про себе, то про вас ніхто не дізнається. Чим більшим буде наше коло спілкування, тим краще буде для талановитих дітей», – розповіла Марія Максакова, оперна співачка, засновниця Фонду під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Реєстрація у соцмережі уже відкрита. Усе спілкування відбуватиметься у вигляді форуму. Опції надсилання приватних повідомлень у мережі не буде. «Ми розраховуємо, що на цьому порталі будуть діти від 5 до 21 року, тобто діти, які отримують музичну освіту. Кожен з них може зареєструватись і отримати свій профіль – це власне як Facebook або Twitter. Спілкування відбуватиметься під кожним постом – дитина зможе повідомити щось про себе або запис того,  як вона грає або співає, або викласти ноти, які вона написала – і всі можуть це прокоментувати або поставити свій лайк», – розповіла директор Фонду Тетяна Циба.

У розділі «Конкурси» дитина зможе взяти участь у різних музичних активностях. Зараз триває конкурс прослуховувань. «Дитина знімає як вона грає або співає, а наше журі оцінює це, і ті, хто визнаний найкращими потрапляє в лабораторію Марії Максакової. Вони отримують за це переможні тисячу балів та ексклюзивну можливість «Фондувати» – дитина записує своє відео-звернення, у якому говорить про те, для чого їй потрібно зібрати кошти», – розповів меценат Олександр Клименко.