ЮНІСЕФ: Жодна дитина не повинна страждати від наслідків збройного конфлікту

WATCH IN ENGLISH

Київ, 1 вересня 2014 року – Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні разом із Міністерством освіти і науки України та Державною службою з надзвичайних ситуацій сьогодні презентували інформаційну кампанію щодо небезпеки мін та вибухових предметів з метою захисту дітей та їх батьків від наслідків збройного конфлікту на Сході України.

“Державна служба з надзвичайних ситуацій України продовжує розміновувати звільнені території Донецької та Луганської областей. Так, з 6 липня 2014 року виявлено та вилучено 16 562 одиниць боєприпасів. Нестача інформації щодо небезпеки мін та вибухових предметів ставить під ризик життя дітей та їх батьків на звільнених територіях”, – сказав Григорій Марченко, Директор департаменту реагування на надзвичайні ситуації Державної служби з надзвичайних ситуацій.

На початку нового навчального року у 2 000 школах Донецької та Луганської областей буде розповсюджено комплект освітньо-інформаційних матеріалів, який включатиме в себе плакат, листівку для дітей, брошуру для батьків, а також інформаційний мультфільм. Через школи, а також через місцеві управління Державної служби з надзвичайних ситуацій буде охоплено 600 тисяч дітей та 200 тисяч батьків на Донеччині та Луганщині.

Павло Полянський, заступник Міністра освіти і науки України зазначив: “Міністерство освіти також підготувало та видало Методичні рекомендації для вчителів щодо особливостей спілкування з дітьми про ризики і небезпеки вибухових пристроїв. І оскільки питання охорони та безпеки дітей залишається пріоритетним напрямком позашкільної роботи на територіях, постраждалих від конфлікту, кампанія щодо мінної небезпеки стане невід’ємним компонентом навчальних програм не тільки в Донецькій та Луганській областях, але й програм середніх шкіл по усій країні”.

Джованна Барберіс, Голова представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні додала: “Нашим обов’язком є створення безпечного середовища у школах для дітей та їх батьків, адже жодна дитина не повинна страждати від наслідків збройного конфлікту на Сході України”.