Волонтери БФ «Дитинець» закликають усіх охочих допомогти подарунками, коштами або волонтерством дітям-переселенцям

Волонтери благодійного фонду «Дитинець», що займається підтримкою родин переселенців із дітьми, закликають усіх охочих приєднатися до проекту «Казка оживає у країні світла». У рамках цього проекту організовують подарунки для дітей до зимових свят, затишні заходи та майстер-класи, пишуть листи ровесникам у сіру зону та українським військовим. «Запрошуємо усіх охочих долучитися до цієї акції. Це може бути будь-яка допомога, починаючи від подарунків і закінчуючи волонтерством», – закликала Ірина Попова, засновник БФ «Дитинець» під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. «Ми збираємо адресну підтримку для кожної родини. Батьки також відчують казку, якщо ми їм подаруємо потрібні речі для малечі», – додала Євгенія Пірог, письменник, громадський діяч.

БФ «Дитинець» вже два з половиною роки підтримує родини переселенців із дітьми. Він працює як соціальний центр, у якому постійно організовують майстер-класи (англійської мови, математики, хореографії, різних поробок тощо), різні заходи та екскурсії. У 2014 році за день через центр проходило до 80 дітей. Зараз постійними гостями центру є близько 500 дітей та батьків. Серед волонтерів Центру дуже багато батьків-переселенців, які вже «стали на ноги» і тепер хочуть допомагати іншим. Співпрацюють також із іншими громадськими організаціями, інколи отримують підтримку із-за кордону. У 2014 році для дітей до Дня святого Миколая передали подарунки із Німеччини, підтримку надавало Посольство Великобританії в Україні.

Євгенія Пірог розповіла, що зараз, до свят, організують вечори родинних читань різдвяної казки. Крім того, протягом зимових канікул у центрі діятиме денний табір. «Ми будемо проводити розваги, навчання екскурсії, і в цей час нам дуже потрібна волонтерська допомога», – зазначила Ірина Попова. Це може бути і проведення майстер-класу, і організаційна допомога для того, щоб повести групу на екскурсію або виставу.