Для жінок, які постраждали від домашнього насильства, організували курси перукарів та колористів

Жінки, які постраждали від домашнього насильства, опанували завдяки Loreal-Україна професію перукарів та колористів у рамках проекту «Краса для всіх». Проект організували Loreal спільно з ГО «Ла Страда-Україна». Його мета – допомогти жінкам здобути нову професію і впевненість у собі. Курси тривали півроку, загалом близько 500 годин. До проекту долучилися 24 учасниці, 50% з яких одразу після закінчення школи отримали нову роботу і вже працюють в індустрії краси. «Всі ці речі, які робляться для допомоги тим, хто постраждав від домашнього насильства, є дуже серйозним практичним втіленням в життя Стамбульської конвенції. Ми дуже хочемо, щоб вона була ратифікована. Конвенція Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству говорить про необхідність надання комплексних послуг особам, які постраждали від різних видів насильства, у тому числі домашнього. Поки держава не ратифікувала Конвенцію, громадські організації, приватні організації почали впроваджувати її в життя», – розповіла президент ГО «Ла Страда-Україна» Катерина Левченко під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Loreal-Україна влаштувала для учасниць проекту ярмарок вакансій з представниками індустрії моди – 50% випускниць одразу знайшли нову роботу в цій сфері. Тетяна Кондакчан, директор з освіти Loreal, наголосила, що після закінчення школи раз в місяць для жінок влаштовують курси підвищення кваліфікації, де вони можуть поставити запитання фахівцям та покращити свої навички перукарського мистецтва.

Учасниця проекту Вероніка Тарновська розповіла, що вона не тільки опанувала нову професію, але й знайшла нових подруг і стала більш впевненою у собі. «Внутрішній і зовнішній світи жінки між собою тісно пов’язані. Якщо тобі дуже складно, завжди можна почати зі свого нового образу», – каже Вероніка.

Ініціатива «Краса для всіх» започаткована компанією Loreal ще у 2009 році. Сьогодні вона діє у 20 країнах світу. Україна приєдналася у 2017 році. «Наступного року ми продовжимо цю ініціативу. Ми хочемо додати ще курс з візажу. Ми щасливі, що наші дівчата приєдналися до трьох тисяч випускниць у світі», – зазначила представниця Loreal-Україна Юлія Романенко.