Страйк у НМУ ім.Богомольця є саботажем навчального процесу – студенти

Студенти Національного медичного університету імені Богомольця заявили, що страйк є саботажем навчального процесу. «Більшість студентів прийшли сьогодні на пари, побачили зачинені корпуси з ланцюгами та розгублених викладачів. Сам страйк було оголошено без врахування думки як студентського колективу, так і колективу працівників», – наголосила студентка 6-го курсу Оксана Михайлюк під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Учора ввечері студентам та викладачам університету надійшла інформація про страйк. Офіційна причина страйку – незаконне відсторонення ректора НМУ від виконання обов’язків.

«Страйк проти чого? Я не вважаю, що це є доцільним, оскільки відсторонення ректора було тимчасовим. Якби комісія не виявила жодних правопорушень – ректор би знову повернувся до своїх обов’язків. Студенти це також розуміють», – підкреслила студентка 6-го курсу Марія Копоть.

Ще одна причина страйку, яку вказали у розсилці про страйк, – невиплата стипендій та заробітних плат. «Нас залишили без вибору – підтримувати страйк чи ні. Ми цього не хочемо. Ми хочемо вчитися. Ми лікарі, ми не політики. Нас це не цікавить», – наголосила Марія Копоть.

Студенти не знають, як довго триватиме страйк, але сподіваються, що навчальний процес відновиться найближчим часом. «Сподіваюся на мудрість студентів і впевнений, що правда переможе. І студенти матимуть змогу далі вчитися. Сподіваюся, вже завтра», – підсумував студент 5-го курсу Олександр Соколенко.