Пресконференція до Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотиками та їх незаконним обігом

Анонс Пресцентру УКМЦ

Увага! У разі оголошення повітряної тривоги відвідувачі заходу можуть скористатися укриттям, що знаходиться у підвальному приміщенні Українського Дому

Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками: Пресконференція “Support. Don’t Punish 2024” у Києві

26 червня 2024 року, об 11:00 в  пресцентрі УКМЦ (Українського кризового медіа-центру) за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 2 («Український дім») відбудеться пресконференція до Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотиками та їх незаконним обігом Support. Don’t Punish 2024.

Благодійна організація «Благодійний Фонд «Всеукраїнське об’єднання людей з наркозалежністю (ВОЛНА)» є самоорганізацією представників спільноти наркоспоживачів України. Організація має на сьогодні своїх регіональних представників у 24 регіонах країни. Представники та представниці спільноти та члени організації входять до національних, регіональних, місцевих координаційних рад з питань наркополітики та протидії ТБ/ВІЛ.

За підтримки БО «100 відсотків життя», протягом 6 років, наші активісти та активістки, підтримують акції Support. Don’t Punish на національному та регіональних рівнях, з залученням міжнародних організацій, правоохоронців  та інших зацікавлених у декриміналізації сторін. 

Питання до обговорення:

  • формування стратегії з наркополітики МОЗ України та важливість прийняття “Стратегії з наркополітики до 2030 року”;
  • огляд перепонів, які все ще існують для повноцінного функціонування кабінету замісної підтримувальної терапії (ЗПТ);
  • Закон про мобілізацію та призов пацієнтів-отримувачів ЗПТ до лав Збройних сил України;
  • «Криміналізація в дії» – статистика щодо криміналізації та фіксація випадків порушення прав.