Презентація аналітичного матеріалу, присвяченого іноземним компонентам у зброї із Північної Кореї

Анонс Пресцентру УКМЦ

17 жовтня 2024 року о 09:30 відбудеться пресподія на тему: “У північнокорейській ракеті, яку збили в Україні, є нещодавно вироблені компоненти західних компаній: презентація аналізу”.

Ракета KN-23/24, котру українські військові поцілили у вересні на Полтавщині, містить мікроелектроніку, виготовлену протягом останніх років компаніями з США, Швейцарії та Великої Британії. Це висновки Незалежної антикорупційної комісії (НАКО), яка дослідила уламки зброї. Більшість мікроелектронних компонентів має маркування американських компаній.  Загалом у списку ідентифікованих – 7 виробників. У свіжому дослідженні описані деталі, виготовлені у 2021-му, 2022-му та 2023-му роках. 

Як західні компоненти потрапляють до Північної Кореї?  З яких країн  їх привозять та хто і як має регулювати рух мікроелектроніки на внутрішніх та глобальних ринках?Про це йтиметься у Києві, 17 жовтня, під час презентації аналітичного матеріалу, присвяченого іноземним компонентам у зброї із Північної Кореї. 

Для акредитації та отримання адреси, будь ласка заповнюйте форму за лінком. Акредитація завершується 16-го жовтня о 17.00 

З початку повномасштабного вторгнення, фахівці Незалежної антикорупційної комісії (НАКО) дослідили понад 2 500 компонентів, виявлених у 30 одиницях російської зброї та техніки. Це винищувачі, вертоліт Ка-52 “Алігатор”, ракети “Калібр” та іранські дрони. Так, 2000 компонентів  літаків були поставлені в Росію із 22-х країн, здебільшого західних. 64% деталей – походять від компаній зі штаб-квартирою у США. 

НАКО (Незалежна антикорупційна комісія) — це громадська організація, яка прагне мінімізувати можливості для корупції в оборонному секторі України через ґрунтовні дослідження, ефективну адвокацію та підвищення обізнаності громадськості. З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну, НАКО запустила проєкт, присвячений моніторингу та посиленню санкцій проти Росії в оборонній промисловості.

Увага! У разі оголошення повітряної тривоги відвідувачі заходу можуть скористатися укриттям, що знаходиться у підвальному приміщенні Українського Дому