Перевірте свою медіаграмотність

17 жовтня кожний охочий може перевірити рівень власної медіаграмотності. Для цього з 8:30 до 23:59 достатньо відкрити посилання і пройти відповідний тест.

Таку можливість надало Міністерство культури та стратегічних комунікацій України. У відомстві відмітили, що Національний тест з медіаграмотності є частиною Глобального тижня медіаграмотності, який відзначають у всьому світі 24–30 жовтня.

В Україні тест проводять уже втретє. Після відповіді на 25 запитань з 5 тематичних блоків ви дізнаєтеся свій результат. А правильні відповіді зможете знайти 18 жовтня на сайті Фільтра. Усі, хто складе тест, отримає сертифікат на електронну пошту впродовж 2 тижнів.

Національний тест з медіаграмотності реалізовується національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та стратегічних комунікацій за підтримки ПРООН в Україні й фінансування уряду Японії, а також проєктом з медіаграмотності і когнітивної стійкості в Україні, що реалізується Zinc Network і фінансується урядом Великої Британії. Національний тест з медіаграмотності втілюється разом з програмою USAID «Мріємо та діємо», яка виконується IREX in Ukraine, та проєктом «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті», який втілюються IREX Ukraine за підтримки Посольства США.